Persberichten Heuvelrug, 10.35 uur

Utrecht, 03-01-2008

Snelheidscontrole
RHENEN - Het Verkeershandhavingsteam van de politie heeft woensdagochtend 2 januari een radarsnelheidscontrole gehouden op de Grebbeweg.

Bij de snelheidscontrole werd tussen 08.00 uur en 10.30 uur van in totaal 1002 passerende voertuigen de snelheid gemeten. Er reden 266 bestuurders te hard. Zij krijgen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid was 100 km/uur. De geldende maximumsnelheid is ter plaatse 50 km/uur.

Onder invloed, zonder rijbewijs op gestolen brommer DRIEBERGEN De politie heeft woensdagmiddag 2 januari op de Bosstraat een 21-jarige man uit Driebergen aangehouden, omdat hij op een gestolen bromfiets reed.

Toen de agenten de man met de bromfietser rond 17.45 uur lieten stoppen, bleek dat hij geen rijbewijs had en onder invloed van alcohol verkeerde. Bovendien bleek dat de bromfiets gestolen was. De man moest mee naar het politiebureau. Daar was de uitslag van de ademanalyse 665 ug/l.

De man is ingesloten voor verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt

Meisjes stelen fiets met post
OVERBERG De politie heeft woensdagavond 2 januari op de Dwarsweg twee meisjes aangehouden op verdenking van diefstal.

De politie kreeg rond 18.50 uur een melding dat bij station Veenendaal-West de fiets van een postbezorger van TNT was gestolen door twee meisjes. Die reden daarmee naar Overberg. Onderweg dumpten ze de fietstassen en een zak met post. Getuigen hadden het gezien en de politie gewaarschuwd. Die heeft de meisjes aangehouden en de fiets in beslag genomen.

Het gaat om een meisje van 18 jaar uit Amersfoort en een meisje van 17 jaar uit Nieuwegein. Het tweetal was per trein van Utrecht naar Veenendaal gereisd. Ze moesten voor verhoor mee naar het politiebureau. Daar bekenden ze de diefstal te hebben gepleegd.

Met een proces-verbaal in het vooruitzicht zijn de dievegges heengezonden. De fiets is teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Snelheidscontrole
DRIEBERGEN - Het Verkeershandhavingsteam van de politie heeft woensdagmiddag 2 januari een radarsnelheidscontrole gehouden op de Hoofdstraat.

Bij de snelheidscontrole werd tussen 12.20 uur en 14.30 uur van in totaal 1774 passerende voertuigen de snelheid gemeten. Er reden 62 bestuurders te hard. Zij krijgen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid was 73 km/uur. De geldende maximumsnelheid is ter plaatse 50 km/uur.