Travel Unie International Nederland N.V.

ONRUST IN KENIA

Sinds enige tijd is het onrustig in Kenia. De oorsprong van de onrust ligt in de verkiezingsuitslag van donderdag 27 december. Er bevinden zich momenteel ruim honderd gasten van TUI Nederland (via de reismerken Arke en Holland International) in Kenia. Het overgrote deel van hen bevindt zich in Mombasa aan de kust, waar het relatief rustig is. We staan in continu contact met onze gasten via onze agent en reisleiding ter plekke en iedereen maakt het momenteel goed.

Naar aanleiding van de onrust in Kenia raadt het Ministerie van Buitenlandse zaken niet-essentiële reizen naar Kenia af en heeft de Calamiteitencommissie van de Nederlandse reisbranche woensdag 2 januari 2008 voor Kenia officieel een calamiteit vastgesteld.

Wat betekent het bovenstaande concreet voor de gasten die met de reismerken Arke, Holland International of KRAS op reis zijn of gaan?

- TUI Nederland heeft besloten om haar gasten te repatriëren naar Nederland. We zijn momenteel in overleg met andere touroperators en luchtvaartmaatschappijen om dit op zo kort mogelijke termijn te regelen. De kosten van deze repatriëring en de vergoeding voor niet-genoten vakantiedagen komen voor rekening van het Calamiteitenfonds.

- Conform het besluit van de Calamiteitencommissie worden reizen naar Kenia die in de aankomende 30 dagen van start zouden gaan, door TUI Nederland geannuleerd. Klanten kunnen kiezen om de volledige reissom terug te ontvangen of om bij onze organisatie een andere reis te boeken.

- Voor reizen met vertrek na 1 februari 2008 gelden vooralsnog de ANVR Reisvoorwaarden.