Gemeente Oldebroek


Vrijwilligers in zonnetje gezet met Oldebroeker erepenning

Op woensdag 2 januari 2008 heeft burgemeester Zielhuis twee erepenningen uitgereikt. Dat gebeurde tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie van de gemeente Oldebroek. Dit jaar kregen mevrouw Jannie van ´t Hof-Oostendorp uit Oosterwolde en de heer Thijs Brink uit Wezep de Oldebroeker erepenning uitgereikt. Allebei zetten zij zich al vele jaren vrijwillig in voor de plaatselijke gemeenschap.

Jannie van ´t Hof fungeert al vele jaren als stille kracht in Oosterwolde. Ze is sinds tien jaar actief bij de medische hulpdienst en zet zich daarnaast sinds twee jaar in bij de woonzorgvoorziening in Oosterwolde. Ook is ze al tien jaar actief betrokken bij de speeltuin en zet ze zich sinds drie jaar in voor de redactie van het kerkblad.

Thijs Brink zet zich als vrijwilliger al ruim twintig jaar in voor voetbalvereniging OWIOS. Eerst deed hij dit naast zijn werk, nu als vutter. Vier dagen per week, vijf tot zeven uur per dag, verzorgt hij de terreinen en velden van de vereniging. Op zaterdagmorgen is hij vroeg aanwezig om de velden speelklaar te maken voor de pupillen. Daarnaast is hij een trouwe medewerker bij de evenementen die de Stichting Circuit Oldebroek organiseert. Sinds de jaren ´70 helpt hij bij activiteiten op het circuit De Bargen. Dan neemt hij een week vrij bij OWIOS.

Sinds 1996 reikt de gemeente Oldebroek jaarlijks de Oldebroeker erepenning uit. De erepenning wordt toegekend aan personen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor de gemeente of de plaatselijke gemeenschap.

Foto
v.l.n.r.: Mevrouw Brink, burgemeester Zielhuis, de heer Brink, mevrouw Van 't Hof. (Foto: Laura van der Linde)