Gemeente Achtkarspelen



Achtkarspelen zelfbewust en ambitieus 2008 in

Downloads bij deze pagina
Nieuwjaarstoespraak 2008

In een bomvol gemeentehuis luidde het college van burgemeester en wethouders met de inwoners van Achtkarspelen het nieuwe jaar in. Meer dan driehonderd belangstellende kwamen op de nieuwjaarsreceptie op 3 januari af.

In de traditionele nieuwjaarsspeech blikte burgemeester Tjeerd van der Zwan terug op het afgelopen jaar en keek vooruit naar 2008 en verder. In de eerste plaats stond hij stil bij de jaarwisseling. Van der Zwan noemde het beschamend dat Surhuisterveen in de landelijke lijsten staat van plaatsen waar hulpverleners door omstanders zijn gehinderd en bekogeld bij hun werk. In de meeste dorpen echter is de oud- en nieuwviering, mede door de inzet van politie, brandweer en gemeente, gelukkig feestelijk en ordentelijk verlopen.

Burgemeester Van der Zwan is verheugd met de constatering dat Achtkarspelen zelfbewust en ambitieus 2008 in gaat. De gemeente staat er goed voor en dat is belangrijk in de discussie rond de gemeentelijke herindeling. Aan de gemeenteraad geeft de burgemeester in overweging om rekening te houden met de toekomstig positie van de gemeente in een provincie die straks uit acht tot elf gemeenten bestaat.

Tot slot benadrukte de burgemeester dat 2008 een belangrijk jaar wordt als het gaat om de gemeentelijke dienstverlening. De gemeente gaat nieuwe normen vaststellen voor onder andere wachttijden bij het loket, het behandelen van brieven en e-mails en de afhandeling van klachten. Bij overschrijding van die normen ontvangt de klant in kwestie ter compensatie een cadeaubon.

U kunt de volledige nieuwjaarstoespraak van burgemeester Tjeerd van der Zwan nalezen in de bijlage.