Tom Coronel

3 Januari 2008
De allerbeste wensen van Tom Coronel

Namens Tom Coronel willen wij iedereen een sportief en succesvol 2008 toewensen. Nu dat de laatste vuurpijlen gedoofd zijn is het weer tijd om het nieuwe autosport seizoen voor te bereiden. Voor wat betreft het FIA WTCC is er al veel bekend, maar over de rol die Tom Coronel hierin zal spelen nog niet. Tom heeft duidelijk de intentie uitgesproken door te willen gaan met SEAT in het Wereldkampioenschap Toerwagens, maar dan wel in een positie waarin hij mee kan strijden om een podium positie. "In het vorige seizoen vielen we een beetje tussen het wal en het schip. De organisatie liet ons niet meer toe in de privateer klasse, maar in feite waren we dit wel. Ons budget was niet te vergelijken met de andere semi-fabrieksteams, laat staan met de echte fabrieksteams.

Dat wil niet zeggen dat ik ontevreden ben met de resultaten die we bereikt hebben. Het GR Asia team van Paul Ridgway heeft me het afgelopen jaar steeds een prima auto gegeven en vaak binnen de gestelde mogelijkheden het onmogelijke waargemaakt. Verder zeker ook nog een woord van dank naar Jaime Puig en SEAT Sport. Zij hebben ons daar waar mogelijk steeds een helpende hand geboden met nieuwe onderdelen en ontwikkelingen op de auto. Om in 2008 verder vooruit te komen moeten we echter nog een flinke sprong naar voren maken. Daar wordt door SEAT Nederland en haar partners momenteel hard aan gewerkt. Zodra er meer bekend is lees je het natuurlijk hier op de site.", aldus Tom.

Naast het FIA WTCC heeft Tom nog een aantal andere races op zijn verlanglijstje staan. "Ik wil dolgraag weer de 24 uurs races op de Nurbürgring en Le Mans rijden. Als we doorgaan in het WTCC zal Le Mans een moeilijk verhaal worden aangezien de 24 uurs race opnieuw samenvalt met het weekend van Brno. Racen op de Nürburgring is echter wel mogelijk en de contacten met Zakspeed zijn nog steeds warm. Ik hoop dan ook dit jaar weer een aantal races met de Viper over de Ring te jagen. Verder rijd ik natuurlijk ook graag op Zandvoort, bijvoorbeeld in het Winter Endurance kampioenschap of tijdens de één van de testdagen als ik Daan Stots en Pieter Schothorst van ons nieuwe Coronel Suzuki Swift Team begeleid. Helaas laat mijn werk op de zaak dit niet altijd toe. Want ja, ook het afgelopen jaar was het weer behoorlijk aanpoten bij Plasmadiscounter.nl en de aanverwante webshops die we met mijn compagnon Marc Koster hebben opgezet. Onze nieuwste aanwinst is www.coronelshop.nl waarop vooral klein huishoudelijke artikelen aangeboden worden. Uiteraard gaan we ook hier volop verder en volgen we de laatste ontwikkelingen.

Zowel zakelijk als sportief zijn er dus weer genoeg uitdagingen in 2008. Ik ga ze met volle overtuiging aan! Hopelijk zien we elkaar op het circuit of aan de Bronsstraat in Naarden."