Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Jeugd Ontmoet Meesters op 4 januari in Apeldoorn

De Stichting Bevorderen Schaken Apeldoorn (SBSA) houdt vrijdag 4 januari 2008 het jaarlijks evenement Juwelier van der Mey Jeugd Ontmoet Meesters in het denksportcentrum aan de Dubbelbeek 24 in Apeldoorn. Sterke schakers geven workshops aan erg gemotiveerde jeugdschakers. Deels zijn dit deelnemers van de SBSA jeugdtraining, daarnaast zijn enkele tientallen deelnemers van buitenaf welkom.

De trainers zijn dit jaar IM Merijn van Delft (oudste groep: thema openingenstudie), IM Alexander Kabatianski, IM Roeland Pruijssers, Stefan Kuipers en Sander van Eijk. Daarnaast doet IM Rob Hartoch traditioneel de jongste groep.

Van 11.00 tot 15.00 uur zijn er workshops waarbij spelers op niveau in groepjes worden ingedeeld. Vervolgens zijn er een snelschaaksimultaan en een schaakquiz.

In de workshops bespreekt de trainer een eigen partij, praat met de deelnemers over zelfstudie en hij geeft een kloksimultaan, waarvan partijfragmenten worden geanalyseerd. Van 16.00 tot 17.30 uur wordt het het zevenrondig Open Apeldoorns Jeugdsnelschaakkampioenschap gehouden. Na afloop wordt er gezamenlijk wat gegeten. Kosten deelname 10 euro, aan de zaal te voldoen.

Zie voor uitgebreide informatie www.sbsa.nl.

---