Openbare bibliotheek Amsterdam


Kindervoorstelling Repelsteeltje

20 dec 2007 - 11:52
Repelsteeltje
De sprankelende voorstelling Repelsteeltje beleeft bij de OBA haar première op zaterdag 5 januari om 15.00 uur in het Theater van 't Woord in de Centrale Bibliotheek. Maar eerst is er op vrijdag 4 januari een try-out. Voor beide voorstelling zijn nog kaarten te reserveren.

Vrijdag 4 januari, 15.00 uur, Try-out
Zaterdag 5 januari, 15.00 uur, Première
Theater van 't woord, Centrale Bibliotheek

Repelsteeltje

Voor kinderen vanaf 6 jaar.

Een nieuwe voorstelling over bedrog en hulpvaardigheid. Sprankelend en met gevoel voor humor.

Een oude molen staat, gebroken, langs een sloot ergens in het Twentse landschap. Zwarte wolken en een koude wind kondigen de herfst aan. Naast de molen zit de molenaar. Een man zonder werk, zonder geld en zonder hoop voor de toekomst. Het enige wat hem staande houdt, is zijn liefde voor zijn molen en zijn dochter Louise. Een meisje met rood haar, stralende lach en een zuivere ziel.

Op een dag komt er een man langsrijden. Hij is op weg naar de kermis om daar zijn rariteitenkabinet te presenteren.De molenaar vraagt aan de kermisman of hij iemand kan gebruiken op de kermis. `Ik heb een geweldige dochter die veel kan.' `Laat haar maar langs komen', zegt de kermisman.

Toegang vrijdag: EUR 5,00. Met OBA-pas of Stadspas: EUR 3,75 Toegang zaterdag: EUR 10,00. Met OBA-pas of Stadspas: EUR 7,50