Persberichten stad Utrecht 09.50 uur

Utrecht, 04-01-2008

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft donderdagavond een man aangehouden die onder invloed een aanrijding had veroorzaakt.

De politie kreeg omstreeks 18.10 uur een melding van een aanrijding op de Rijksweg A28 ter hoogte van knooppunt Rijnsweerd. Ter plaatse troffen agenten een 79-jarige bestuurder uit Zeist aan. De man was met zijn auto achterop de auto van een 30-jarige automobilist uit Utrecht gereden.

De agenten hadden het vermoeden dat de bestuurder uit Zeist gedronken had. Na een eerste blaastest bleek dat vermoeden te kloppen. Op het bureau wees de ademanalyse 430 ug/l uit. De man werd met een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur naar huis gestuurd.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan het Gildenkwartier heeft de politie donderdagmiddag twee personen aangehouden voor het plegen van een diefstal.

De beveiliging zag omstreeks 17.10 uur dat twee personen zich verdacht gedroegen in de winkel. Uiteindelijk werd gezien dat de twee een diefstal pleegde en de winkel wilde verlaten. De beveiliging greep in en hield een 35-jarige man en een 19-jarige vrouw beiden uit Den Bosch aan.

De inmiddels gewaarschuwde politie heeft het tweetal voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat zij voor ruim 1000,- aan apparatuur uit de winkel hadden weggenomen. Ook troffen de agenten kleding in hun tassen aan waar het prijskaartje nog aan zat.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Catharijnesingel vond donderdagmiddag een aanrijding plaats tussen een voetganger en een fietser.

Een 23-jarige vrouw reed omstreeks 17.10 uur op haar fiets vanuit de richting van het Moreelsepark en ging in de richting van het Smakkelaarsveld. Ter hoogte van de Catharijnesingel stak op datzelfde moment een 56-jarige man uit Amerongen de weg over.

De twee botsten tegen elkaar aan en liepen licht letsel op.