Persberichten Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht, 04-01-2008

Auto tegen lantaarnpaal

LEUSDEN Op donderdagmiddag 3 januari is een 50-jarige man uit Amersfoort met zijn auto tegen een lantaarnpaal gereden op de Heiligenbergerweg. De man werd rond 12.30 uur waarschijnlijk onwel, waardoor hij de macht over het stuur verloor. De man is in stabiele toestand met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Vandalisme

AMERSFOORT - Op donderdagmiddag 3 januari heeft de politie twee jongens van 13 en 14 jaar oud uit Amersfoort op de Van Brammenstraat aangehouden vanwege vernielingen. De twee bevonden zich rond 15.45 uur op een pleintje waar zij een prullenbak vernielden en een fles kapot gooiden. In overleg met hun ouders krijgen zij een passende HALT-straf.

Snelheidscontrole

LEUSDEN De politie heeft op donderdag 3 januari een snelheidscontrole gehouden op de Doornseweg. Van 12.15 uur tot 14.45 uur werden in totaal 1589 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden 80 sneller dan de toegestane limiet van 80 km/h. De hoogstgemeten snelheid was 116 km/h.

Oplichting

AMERSFOORT Donderdag 3 januari is een auto in Almere gestolen en op dezelfde dag nog verkocht aan een autobedrijf in Amersfoort. Hiervan is aangifte gedaan bij de politie, die inmiddels een verdachte op het oog heeft. Het betreft een 29-jarige man uit Baarn, die niet op zijn woonadres aangetroffen werd. De politie is nog op zoek naar de man.