Persberichten Lekstroom, 10.00 uur

Utrecht, 04-01-2008

Verkeerscontrole

NIEUWEGEIN Donderdagmiddag heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op de Wierselaan in Nieuwegein.

In totaal werden 423 voertuigen gecontroleerd tussen 13.45 en 16.45 uur. Hiervan reden 101 voertuigen boven de toegestane limiet van 30 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 63 km/u.

Bestuurder onder invloed

IJSSELSTEIN Donderdagavond omstreeks 20.45 uur heeft de politie een bestuurder onder invloed van alcohol aangehouden op de Mercurius.

De bestuurder viel op door zijn slingerende rijgedrag. Uit de ademanalyse op het politiebureau bleek dat de bestuurder 900 ug/l in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de 60-jarige bestuurder uit IJsselstein werd ingevorderd en de man kreeg een proces-verbaal uitgereikt.

Vernieler aangehouden

IJSSELSTEIN Donderdagavond heeft de politie met behulp van camerabeelden een man aangehouden op verdenking van vernieling van ruiten van een tramhalte aan de Hooge Waerd.

Omstreeks 20.00 uur kreeg de politie de melding binnen dat een man de ruiten van de tramhalte vernielde. Dit werd zichtbaar met behulp van cameras op de tramhalte. Toen de politie ter plaatse kwam, troffen zij een man aan die aan het opgegeven signalement voldeed. De man werd aangehouden en geboeien meegenomen naar het politiebureau. Het bleek te gaan om een 27-jarige man uit Nieuwegein.

Vernieler aangehouden

IJSSELSTEIN In de nacht van donderdag op vrijdag 4 januari heeft de politie een man aangehouden in verband met vernieling van een woning aan de Parklaan.

Omstreeks 04.15 uur kreeg de politie de melding binnen dat er mogelijk werd ingebroken in een woning. Bij de woning werd een man aangetroffen die de zonwering van de woning had getrokken. De man is vervolgens aangehouden op verdenking van vernieling. Hij had geen identiteitsbewijs bij zich, kwam wazig over en verklaarde uit Polen te komen. De politie doet een onderzoek naar zijn identiteit en de vernieling.