Politie Groningen

Vrijdag 4 januari 2008

Provincie Groningen, 04-01-2008

Groningen: politie zoekt getuigen tasjesroof

De politie is op zoek naar getuigen van een tasjesroof. Op oudejaarsdag, afgelopen maandag, omstreeks 20.30 uur, liep een 73-jarige vrouw uit Groningen samen met haar man over het trottoir van de Eikenlaan in haar woonplaats. Toen zij in de buurt van de kruising met de Zonnelaan kwamen, kwam er een man van achteren aanfietsen. De man greep naar de tas van de vrouw, waardoor de vrouw ten val kwam. Zij is met letsel aan hoofd, schouder en hand overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw ligt nog in het ziekenhuis. De verdachte is er op de fiets met de tas vandoor gegaan. Mensen die iets over het incident of over de identiteit van de verdachte kunnen zeggen, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: winkeldievegge aangehouden

Een 43-jarige vrouw uit Groningen is donderdagochtend aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw had bij een winkel aan de Dierenriemstraat in haar woonplaats kleding weggenomen van een buitenrek. Winkelpersoneel is achter de vrouw aan gegaan en waarschuwde de politie. Agenten konden de vrouw aanhouden. Bij controle bleek de vrouw meer gestolen kleding bij zich te hebben. De kledingstukken waren van verschillende winkels afkomstig. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: zakkenrolster aangehouden

De politie heeft donderdagavond een 33-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. De vrouw had aan de Bornholmstraat in haar woonplaats de portemonnee van een 45-jarige Stadjer gerold. Op basis van het signalement konden agenten de vrouw aan de Rademarkt aanhouden. De vrouw was niet meer in het bezit van de portemonnee. Op aanwijzen van haar troffen agenten de portemonnee ergens in de bosjes aan. De portemonnee is teruggeven aan de rechtmatige eigenaar. De vrouw mocht na verhoor het bureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: jongeren vervelend bij horecagelegenheid

De politie heeft donderdagnacht drie jongeren aangehouden bij een horecagelegenheid in de Poelestraat in Groningen. De drie jongemannen, 18-22 jaar, uit Groningen waren de gelegenheid uitgezet door het personeel. Ze bleven zich echter ophouden voor de deur. Toen de politie aankwam, gingen ze er vandoor. Agenten konden het drietal in de Papengang aanhouden. Aan de hand van camerabeelden was te zien dat één van de jongenmannen meerdere malen tegen de deur van de horecagelegenheid had geschopt. Hij kreeg een bekeuring voor baldadigheid. De 22-jarige had bovendien de bedrijfsleider getrapt. Hij is ingesloten op verdenking van mishandeling. De derde bleek geen strafbare feiten gepleegd te hebben.

Leek: politie zoekt eigenaar hond

Woensdagochtend is op de A7 bij Leek een hond aangereden. De hond stak de weg over en een 40-jarige automobilist uit Drachten kon de hond niet meer ontwijken. Medewerkers van de dierenambulance verzorgden de hond en namen hem mee. Het is een reu en een kruising van een Friese Stabij met vermoedelijk een Labrador. De hond liep door de aanrijding een gebroken voorpoot en een gebroken bekken op. De eigenaar heeft zich nog niet gemeld. De politie verzoekt de eigenaar zich alsnog te melden, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Delfzijl: te donkere zijruiten

Een 25-jarige automobilist uit Delfzijl is donderdagmiddag op de Hogelandsterweg gecontroleerd. Agenten zagen hem in zijn auto rijden, terwijl de zijruiten erg donker waren. Een meting met een speciaal apparaat wees uit dat de zijruiten 18% en 20% lichtdoorlaatbaar waren. Dit moet minimaal 50% zijn. De folie moest van de ruiten verwijderd worden en de Delfzijlster krijgt proces-verbaal.

Stadskanaal: beginnende snelheidsduivel betrapt

De politie heeft donderdagnacht het rijbewijs van een 24-jarige man uit Gieterveen ingevorderd. Een agent zag hem in zijn auto met aanhangwagen op de Kielsterachterweg richting Wildervank rijden. Hij reed met felle mistlichten. De politie probeerde hem te laten stoppen. De Drent reed echter steeds harder. Hij reed 150 km/uur, waar hij 80 km/uur mocht, 110 km/uur waar hij 50 km/uur mocht en 130 km/uur waar hij 60 km/uur mocht. Reden genoeg om zijn rijbewijs in te vorderen. De agent kreeg hem in Stadskanaal langs de kant van de weg. Hij bleek beginnend bestuurder te zijn. Zijn rijbewijs moest hij inleveren en de politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: politie controleert transport

De politie heeft donderdag tijdens surveillance het verkeer gecontroleerd. Hierbij vielen vier personen door de mand. Op de Provincialeweg N363 richting Baflo zagen agenten twee tractoren met daarachter een aanhangwagen en dieplader rijden. Op de aanhangwagen lagen vier lantaarnpalen die 2.80 meter overstaken en niet voorzien waren van een markeringsbord. Bovendien stond op de dieplader een rupskraan die niet gezekerd was. De 17-jarige bestuurder uit Sauwerd en de 24-jarige bestuurder uit Winsum moesten ervoor zorgen dat ze na de controle wel volgens de regels de weg op gingen. Daarnaast kregen ze een proces-verbaal. Een 55-jarige man uit Doezum vervoerde op een aanhangwagen een mobiele kraan van Doezum naar Marum. De kraan bleek geheel los te staan. Ook de tachograaf werkte niet op het moment van de controle. Hij kreeg hiervoor proces-verbaal. Ook een 37-jarige man uit Houtigehage kreeg proces-verbaal. Hij vervoerde een rupskraan met een tractor op een dieplader. De kraan stond los, de giek stak meer dan één meter uit en het geheel was breder dan drie meter. Hij was al op de plaats van bestemming op de Noorderringweg in Marum. Daarom hoefde hij er dus niet meer voor te zorgen dat alles in orde werd gemaakt. Tenslotte kreeg een 26-jarige vrachtwagenchauffeur uit Drachten proces-verbaal. Hij vervoerde vervuilde grond van Groningen naar Drachten en werd in Marum gecontroleerd. De documenten met betrekking tot het vervoer van de vervuilde grond bleken in orde. Wel bleek de wagen overbeladen te zijn. Een andere vrachtwagen werd erbij gehaald om 8,5 ton grond over te laden. Bij controle van de registratiebladen bleek dat de chauffeur de bladen en zijn chauffeurskaart niet bij zich had. Daardoor konden zijn rij- en rusttijden niet gecontroleerd worden. Hij kreeg een rijverbod van negen uren en proces-verbaal.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 811, aantal overtredingen: 130, hoogst gemeten snelheid: 108 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, Plataanlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 1620, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 84 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.