Gemeente Elburg


3 januari 2008

Brand Van der Capellen Scholengemeenschap

Tijdens nieuwjaarsnacht heeft een hevige brand de Van der Capellenscholengemeenschap aan de Paterijstraat te Elburg grotendeels verwoest. Naar de oorzaak van deze brand wordt nog onderzoek verricht. Het terrein van de school is, in afwachting van de sloop van de restanten van het gebouw, afgezet met hekwerken. Wanneer de sloop precies zal plaatsvinden is op dit moment nog niet bekend maar in verband met veiligheidsredenen zal dit zo spoedig mogelijk gebeuren.

Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio (het bestuur van de school) en de gemeente Elburg zijn in goede samenwerking inmiddels begonnen met het regelen van tijdelijke huisvesting voor de leerlingen van de school.

Maandag 7 januari worden er door de school bijeenkomsten gehouden in 't Huiken voor docenten, leerlingen én hun ouders om duidelijkheid te geven over de gevolgen van de brand. Hierbij zal naast een vertegenwoordiging van de gemeente en de brandweer, ook professionele hulpverlening aanwezig zijn. Streven is om de lessen per dinsdag 8 januari a.s. weer te laten starten. De eerste zorg is daarom het vinden van een goede opvang voor met name de leerlingen zodat volgende week de lessen gewoon doorgang kunnen vinden. De eerste maand zal opvang plaatsvinden in het Huiken. Vanaf 4 februari vindt tijdelijke huisvesting van de leerlingen van de Van der
Capellenscholengemeenschap plaats op de locatie Rehoboth, wanneer een deel van de leerlingen van de Nuborgh naar hun nieuwe gebouw "Oostenlicht" verhuizen aan de Kruidenlaan.

Naast het regelen van tijdelijke huisvesting, werken school en gemeente ook aan een definitieve oplossing voor de huisvesting van de Van der Capellen scholengemeenschap.