Gemeente Medemblik

Burgemeester Theo van Eijk in nieuwjaarstoespraak:

Uitdaging om agrarisch open landschap te behouden

Het nieuwe jaar biedt een groot aantal uitdagingen voor onze gemeente. Allereerst natuurlijk de voorgenomen fusie met Wervershoof en Andijk. Mooie gemeenten waarmee wij ons verwant voelen. Samen staan we sterker om uitdagingen waar wij in de regio voor staan aan te gaan. Zoals behoud van het agrarisch open landschap.
Dit zei burgemeester Theo van Eijk tijdens de nieuwjaarsreceptie van zijn gemeente op woensdag 2 januari.

Een andere uitdaging volgens hem: de IJsselmeerkust en het schitterende achterland met fiets- en vaarroutes bieden kansen om de toeristisch-recreatieve economie verder uit te nutten. Met een gezamenlijke inzet moet het mogelijk zijn meer toeristen te laten genieten en ook geld uit te laten geven in onze mooie regio.

Kernen vitaal houden
Dit jaar gaat Medemblik samen met bewoners vorm geven aan de toekomstvisie van de gemeente. Onderdeel daarvan is het kernenbeleid. Medemblik wil de dertien kernen vitaal houden.

Waarschuwing
Van Eijk had ook nog een waarschuwing in petto. Jongeren die grenzen overschrijden en zorgen voor vernielzucht en vandalisme worden harder aangepakt. Zoals laatst in Sijbekarspel/Benningbroek gaan we hen opsporen en de schade op hen verhalen. Er komt extra inzet om dit meer mogelijk te maken.

De nieuwjaarstoespraak van Theo van Eijk is als bijlage opgenomen.