Persberichten Rijn & Venen, 10.15 uur

Utrecht, 04-01-2008

Brandstofdieven aangehouden

MAARSSEN Donderdag 3 januari rond 13.45 uur heeft de politie een 31-jarige vrouw en een 46-jarige man, beide uit Almere, aangehouden op de Dr. Plesmanlaan. Zij reden in een auto met verschillende kentekenplaten, waarmee zij getankt hadden zonder te betalen. De vrouw bleek nog een gevangenisstraf uit te moeten zitten en de man werd nog gezocht voor diefstal van steigermatriaal in Flevoland. De politie heeft de twee meegenomen naar het politiebureau voor verhoor en onderzoekt of zij mogelijk meerdere brandstofdiefstallen gepleegd hebben.

Verkeerscontrole

WILNIS Op donderdag 3 januari heeft de politie tusen 14.00 en 15.45 uur een verkeerscontrole gehouden op de N212 (Ir. Enschedeweg). De toegestane snelheid is hier 80 km/uur. In totaal heeft de politie 582 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Vier automobilisten reden te hard, zij krijgen een boete opgestuurd. De hoogst gemeten snelheid was 105 km/uur.

Botsing

ABCOUDE Donderdag 3 januari vond rond 17.30 uur een aanrijding plaats op de Winkeldijk. Een 50jarige motorscooterrijder uit Amstelhoek en een 41jarige bromfietser uit Portugaal botsten frontaal op elkaar. Beiden raakten gewond. De bromfietser is met waarschijnlijk een hersenschudding per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De motorscooterrijder liep een gekneusde rib op. De toedracht van de botsing is onbekend, de politie doet onderzoek hiernaar.

MAARSSEN Vrijdag 4 januari heeft de politie rond 01.30 uur bij een alcoholcontrole op de Straatweg een 63-jarige man uit Maarssen aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Op het politiebureau blies de man 530 ug/l, waarvoor hij proces-verbaal kreeg en een rijverbod van vijf uur.

Bestuurder onder invloed

MAARSSEN In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie een bestuurder op de Safariweg aangehouden in verband met rijden onder invloed van alcohol.

Rond middernacht hield de politie een alcoholcontrole en constateerden bij een 32-jarige bestuurder uit Maarssen alcohol. Uit de ademenalyse op het politiebureau bleek dat de man 390 ug/l in zijn lichaam had. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal uitgereikt.