Politie Haaglanden

Persberichten 4 januari

Haaglanden, 04-01-2008

Meisje vermist
Den Haag De politie is op zoek naar de 16-jarige Eefke Postma. Het meisje verbleef in de halfopen inrichting van Parnassia gevestigd aan de Bertyus de Harderweg. Zij is vermoedelijk gekleed in een zwarte jas met paars aan de zijkant en heeft half lang donkerblond haar, een piercing in haar kin, grote zilveren oorbellen in, groene laarzen met bont, een groene broek en een groene met gele sjaal aan. Eefke heeft geen geld, geen mobiele telefoon of strippenkaart bij zich. Heeft u haar gezien of weet u waar zij is? Belt u dan met de politie in Loosduinen via 0900-8844.

Klusser aangehouden
Den Haag Surveillerende politieagenten zagen vrijdagochtend 4 januari om 04.40 uur over de Paets van Troostwijkstraat een man fietsen die een donkerkleurige koffer droeg. De man keek bij het zien van de agenten schichtig om zich heen en fietste vervolgens weg in de richting van de Allard Piersonlaan. De agenten zagen dat de man de koffer ergens had achtergelaten. De agenten troffen de man (32 jaar) na een korte zoektocht aan onder enkele struiken waar hij zich trachtte te verstoppen. De koffer, vol met gereedschap, heeft de man naar alle waarschijnlijkheid ergens in de omgeving gestolen.

Politie ontmantelt hennepkwekerij
Den Haag Politieagenten troffen donderdag 3 januari om 09.00 uur in een woning aan de Oude Kustlijn een ontmantelde hennepkwekerij aan. Drie verdachten (26-27 jaar) werden aangehouden. Het energiebedrijf constateerde dat de stroom buiten de meter werd afgetapt. De politie kwam de kwekerij op het spoor dankzij een melding van Meld Misdaad Anoniem. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Illegaal plakken mislukt
Den Haag Twee Haagse mannen van respectievelijk 17 en 19 jaar, versierden donderdag 3 januari een electriciteitshuisje op de Statenlaan met aanplakbiljetten. Toen zij een politieauto zagen, sloegen zij op de vlucht. Omdat de agenten vermoedden dat de Hagenaars hun auto dichtbij de bewuste plek geparkeerd hadden, bleven zij voor de zekerheid even wachten. Met het gewenste resultaat; niet veel later kwamen de heren teruggelopen. In de auto troffen de agenten ongeveer 75 posters aan. Beiden hebben een bon voor illegaal plakken gekregen.

Verdachte aangehouden na diefstal uit auto
Den Haag Getuigen hebben donderdag 3 januari rond 15.00 uur de politie gewaarschuwd nadat zij hadden gezien hoe een man een tas uit een in de Frans Halsstraat geparkeerde auto had gestolen. Politieagenten gingen ter plaatse en troffen in de omgeving van de Frans Halsstraat een 19-jarige Haagse man aan die voldeed aan het signalement van de dief. De Hagenaar is aangehouden. De recherche onderzoekt de diefstal.

Betrapt op gestolen fiets
Den Haag Een 19-jarige Hagenaar is donderdag 3 januari rond 16.00 uur aangehouden nadat surveillerende agenten hadden gezien dat hij rondfietste op een fiets zonder slot. Op de plaats waar het slot hoort te zitten, bevonden zich verse braaksporen. De Hagenaar is staande gehouden in de Zoutmanstraat. Bij controle in het systeem bleek de fiets als gestolen geregistreerd te staan. Zodra het onderzoek is afgerond, krijgt de rechtmatige eigenaar de fiets weer terug.

Zonder rijbewijs aangehouden in gestolen auto
Den Haag Surveillerende agenten hebben donderdag 3 januari rond 18.00 uur een 34-jarige Hagenaar staande gehouden op de Van Miereveltstraat nadat ze hadden gezien hoe de man zonder verlichting wegreed van een parkeervak. Bij controle van het kenteken bleek dat de auto als gestolen geregistreerd stond. Hierop is de man aangehouden. Aan het politiebureau bleek bovendien dat de man niet in het bezit is van een rijbewijs. De auto is in beslag genomen.

Dronken man vernielt autos
Den Haag Surveillerende agenten zagen vrijdagochtend 4 januari op het Rederserf een 29-jarige man uit Amerika met beide armen een geparkeerde auto bewerken. Een getuige vertelde dat zij de man niet veel eerder op een langsrijdende taxi had zien slaan. De Amerikaan, die voor een sporttoernooi in Nederland verblijft, had te veel gedronken en was onvast ter been. Hij is aangehouden voor openbare dronkenschap en vernieling van een personenauto. Hij kan een boete tegemoet zien.

Autos rijden te hard
Wassenaar Bij een snelheidscontrole donderdag 3 januari tussen 10.00 en 13.45 uur in de Rijksstraatweg in Wassenaar reden 474 voertuigen te hard. In totaal zijn 1914 gecontroleerd. De hoogste snelheid bedroeg 93 km per uur, waar 50 km is toegestaan.

Politie zoekt getuigen beroving
Rijswijk De politie Haaglanden zoekt getuigen van een beroving waarbij een 22-jarige zwangere vrouw uit Rijswijk gewond raakte. De vrouw fietste donderdag 3 januari om 7.25 uur in het Kruisvaarderspark toen zij werd ingehaald door een man op een fiets. De overvaller duwde de vrouw op de grond en bedreigde haar met een mes. Toen de vrouw zich probeerde te verweren, stak hij haar in haar hand. Vervolgens pakte hij haar portemonnee uit haar jas. Hij nam het geld eruit, en hij nam ook haar gsm mee. De vrouw moest voor haar verwondingen worden behandeld in het ziekenhuis. Het signalement van de dader luidt: een Nederlandssprekende man met een accent, ongeveer 1.80m lang en een normaal postuur. De man was gekleed in een zwarte broek, een zwarte jas en hij droeg een zwarte sjaal tot over de neus en een zwarte muts. De man fietste op een oude zwarte damesfiets.
Heeft u informatie die kan leiden tot de aanhouding van deze straatrover, belt u dan met de recherche van politiebureau Rijswijk via 0900 8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met 0800 7000.

Eén te weinig of één teveel
Rijswijk Een 30-jarige vrouw uit Rotterdam had kennelijk meerdere laarzen nodig toen zij 3 januari om 19.30 uur uit een schoenenwinkel aan de Beatrixlaan twee paar laarzen en één rechterlaars meenam. Medewerkers van de schoenenwinkel konden, nadat het alarm afging, de wegrennende vrouw aanhouden. De vrouw verklaarde later aan de politie dat zij nog op zoek was geweest naar de linkerlaars maar deze niet kon vinden. De Rotterdamse besloot toen met vijf laarzen de winkel te verlaten zonder deze af te rekenen. Zij is met een dagvaarding naar huis gegaan.

Op heterdaad betrapt dankzij cameratoezicht
Delft Surveillerende agenten hielden 4 januari om 05.00 uur in de Coenderstraat een 18-jarige man uit Delft en een 19-jarige man uit Den Hoorn aan voor het vernielen van fietsen. De twee mannen werden op heterdaad betrapt door agenten die in de monitorcentrale de cameras in Delft in de gaten hielden. De verdachten zitten vast.

Zonder rijbewijs op gestolen brommer
Zoetermeer Surveillerende agenten zagen donderdag 3 januari om 14.10 uur een brommer met ongeveer 80 km/u op de Albert Scheweizersingel rijden. Op de Houtsingel controleerden ze de brommer en zijn 16-jarige bestuurder uit Zoetermeer. De brommer bleek als gestolen geregistreerd te staan en de Zoetermeerder was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De agenten namen de bromfiets in beslag. Op het politiebureau waarschuwden de agenten de eigenaar van de brommer. De Zoetermeerder werd verhoord en kreeg een proces-verbaal.