Travel Unie International Nederland N.V.

RepatriÃring uit kenia vindt plaats op vrijdagavond 4 januari

Algemene situatie Kenia

Het is sinds enige tijd onrustig in Kenia. De oorsprong van de onrust ligt in de verkiezingsuitslag van donderdag 27 december. Naar aanleiding hiervan heeft de Calamiteitencommissie op woensdag 2 januari vastgesteld dat er sprake is van een calamiteit voor geheel Kenia. TUI Nederland, waaronder de reismerken Arke en Holland International vallen, heeft daarop besloten haar gasten te repatriëren naar Nederland.

Wanneer vindt de repatriëring plaats?

TUI Nederland heeft op zeer korte termijn de Spaanse luchtvaartmaatschappij Privilege Air bereid gevonden de repatriëringvlucht uit te voeren. Onze gasten zullen vrijdag 4 januari aan het begin van de avond met een chartervlucht vanuit Mombasa terugvliegen naar Nederland. Naar verwachting zullen zij op zaterdag 5 januari âs ochtends vroeg op Schiphol landen.

Hoe gaat het momenteel met de gasten van TUI Nederland?

Er bevinden zich momenteel nog zoân 75 gasten van Arke en Holland International in Kenia. Het overgrote deel van hen bevindt zich in Mombasa aan de kust, waar het relatief rustig is. We staan in continu contact opnemen met onze gasten via onze agent en reisleiding ter plekke en iedereen maakt het momenteel goed.

De gevolgen van al dan niet repatriëren

De gasten die gebruik maken van de repatriëringmogelijkheid, kunnen voor de afwikkeling van de gevolgen van het afbreken van hun reis opnemen met het reisbureau waar zij geboekt hebben. Gasten die hun vakantie via arke.nl hebben geboekt, kunnen contact opnemen met het Telereisbureau van TUI Nederland.

Gasten die besluiten toch in Kenia te blijven en géén gebruik maken van de repatriëringmogelijkheid, doen dit op eigen risico. Zij zullen in dat geval zélf bij hun verzekering na moeten gaan of zij gedurende de resterende reisperiode in Kenia al dan niet verzekerd zijn.

Toekomstige reizen naar Kenia

Conform het besluit van de Calamiteitencommissie worden reizen naar Kenia met een vertrekdatum tot en met 1 februari 2008, door TUI Nederland geannuleerd. Klanten kunnen kiezen om de volledige reissom terug te ontvangen of om bij onze organisatie een andere reis te boeken. Voor reizen met vertrek nà 1 februari 2008 gelden vooralsnog de ANVR Reisvoorwaarden.