Openbaar Ministerie

Verdachten dood kindje langer vast

4 januari 2008

Het Openbaar Ministerie Almelo laat, in aanvulling op onderstaande persberichten, weten dat beide verdachten vandaag zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris. Voor beide verdachten heeft de rechter-commissaris de bewaring bevolen.

Persbericht Politie Twente 21 december 2007

Jan Camphuis: 053-455
5350

Baby onnatuurlijke dood gestorven
Enschede

Naar aanleiding van een op dinsdag de 18^e jl. ingesteld onderzoek, is het Team Grootschalige Opsporing (TGO) van de politie Twente tot de conclusie gekomen dat een anderhalf jaar oud jongentje uit Enschede een onnatuurlijke dood is gestorven.

Deze conclusie is ondermeer naar voren gekomen uit de sectie die dinsdagmorgen de 18^e op het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk is gedaan.

In het verdere onderzoek wordt nu van een misdrijf uitgegaan.

Zoals dinsdagavond jl. reeds gemeld, zie onderstaande cursief afgedrukt persbericht, zijn dinsdag twee personen in het kader van dit onderzoek aangehouden.

Het gaat hierbij om de 31-jarige moeder van het jongentje en de 36-jarige vriend van de moeder, niet zijnde de natuurlijke vader van het kind, beiden afkomstig uit Enschede.

Nadere mededelingen, zoals bijvoorbeeld wat uit de sectie naar voren is gekomen, worden in belang van het verdere onderzoek niet gedaan.

Ongeveer 15 personen maken deel uit van dit TGO.

Hieronder, cursief, afgedrukt het persbericht van dinsdag de 18^e j.l.

Onderzoek naar overlijden baby

Enschede
De politie Twente is dinsdag 18 december een onderzoek gestart i.v.m. het overlijden van een anderhalf jaar oude baby, jongentje, uit Enschede.

Omdat een misdrijf niet kan worden uitgesloten zijn in de loop van de dinsdagavond twee personen aangehouden.

In belang van het onderzoek worden op dit moment geen nadere mededelingen gedaan.