Datum: 4 januari 2008

Alphen aan den Rijn Poging inbraak in woning, hond voorkomt erger

De politie heeft aangifte opgenomen van bewoners van de Toussaintstraat. In de nacht van vrijdag 4 januari, rond 03.15 uur is er in de woning van de bewoners gepoogd in te breken. Door het afbreken van een cilinder dacht de dader(s) de woning binnen te dringen, maar de hond sloeg aan, maakte de bewoners wakker en deed de dader(s) op de vlucht slaan. De politie is een onderzoek gestart.

Benthuizen Inbraak tankstation, getuigen gezocht De politie zoekt getuigen van een inbraak in een tankstation op de Hogeveenseweg te Benthuizen. In de nacht van donderdag op vrijdag is de toegangsdeur geforceerd en zijn er rookwaren ontvreemd. Indien iets opmerkelijks uw aandacht heeft getrokken op de Hogeveenseweg in de nacht van donderdag op vrijdag, kunt u zich melden bij het dichtstbijzijnde politiebureau of via 0900-8844.

Bodegraven Politie onderzoekt inbraak in woning De politie is een onderzoek gestart naar een inbraak in een woning aan de Wilgenoord in Bodegraven. De bewoners deden aangifte nadat er op donderdag 3 januari was ingebroken. Via de achterdeur zijn de dader(s) de woning binnengedrongen en hebben de woning doorzocht op waardevolle spullen. Het is nog onduidelijk wat er is weggenomen. De technische recherche zal onderzoek doen naar eventueel door de dader(s) achtergelaten sporen.

Gouda Diefstal uit bedrijfspand De politie heeft vrijdagochtend omstreeks 6.00 uur een melding gekregen van inbraak in een bedrijfspand aan de Zuider IJsseldijk te Gouda. De dader(s) heeft naar alle waarschijnlijkheid via een vernielde ruit het pand betreden en heeft aldaar een beeldscherm ontvreemd. De technische recherche doet verder onderzoek naar eventueel door de dader achtergelaten sporen.

Nieuwerkerk aan den IJssel Auto te water, bestuurder onder invloed De politie heeft een 50 jarige man uit Rotterdam aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Op donderdag 3 januari, rond 20.37 uur, kreeg de politie de melding van getuigen dat er een auto te water was geraakt op de Hitlandselaan. In de auto zat nog een persoon. De politie kwam ter plaatse en constateerde al snel dat de man onder invloed was. Hij blies op het ademanalyseapparaat een uitslag van 880 ug/l, terwijl de limiet in het verkeer 220 ug/l is. Hij verklaarde tegen de politie dat hij niet gereden heeft, de politie zet het onderzoek voort. De auto is gesleept.

--- einde berichten ---
---
Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --