Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Meisje met geweld beroofd, politie zoekt getuigen
Publicatiedatum: 4-1-2008 11:04:26

OOSTERBEEK - Een achttienjarig meisje uit Renkum is donderdagavond in Oosterbeek met geweld beroofd van haar portemonnee. Het slachtoffer was daarbij niet gewond geraakt. Van de dader ontbreekt nog elk spoor. De politie is op zoek naar getuigen, met name naar een nog onbekende man die het slachtoffer na de beroving geholpen heeft.

Volgens de Renkumse vond de beroving plaats in het parkje tussen de Utrechtseweg en de Generaal Urquhartlaan, aan de westzijde van het raadhuis. Daar zou het slachtoffer zijn aangesproken door een negroïde man. Toen het meisje niet op zijn aanspreken wilde ingaan zou hij haar portemonnee afhandig hebben gemaakt. Daarbij zou hij het slachtoffer hebben geslagen.

Hulp
Na het voorval rende de dader weg in de richting van de Utrechtseweg. Ter hoogte van de ABN/AMRO-bank werd hij uit het oog verloren. Het slachtoffer kreeg vervolgens hulp van een tot dusver onbekende man, die haar naar de bushalte had begeleid. De politie zou graag in contact komen met deze man omdat hij vermoedelijk getuige van de beroving was. Het gaat om een blanke ongeveer 60-jarige man met grijs warrig haar, gekleed in een beige stoffen jas. De man had ook een snor.

Negroïde man
Van de dader is bekend dat het om een negroïde man ging van ongeveer 25 a 30 jaar oud die gebrekkig Nederlands sprak. De man was ongeveer
1.74 m lang en had een normaal postuur en zeer kort geschoren haar. Hij was gekleed in een donker jack op heuplengte en een donkere broek. Wat opviel aan de man was dat zijn rechteroog kleiner was dan zijn linkeroog. Getuigen, en in het bijzonder de hulpvaardige man die hierboven werd beschreven, worden verzocht contact op te nemen met de politie Renkum/Wageningen via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
(08-001688)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie pakt drie verdachten op na winkeldiefstallen
Publicatiedatum: 4-1-2008 11:03:15

WAGENINGEN - De Wageningse politie heeft donderdag op de Hoogstraat drie mannen opgepakt die ervan verdacht worden meerdere winkeldiefstallen op hun geweten te hebben. Het gaat om drie mannen van 25, 26 en 50 jaar afkomstig uit Venlo. De drie werden betrapt door personeel van een zaak aan de Hoogstraat, waar ze met onder meer parfum aan de haal zouden zijn gegaan. Volgens het personeel zouden ze gebruik maken van een speciaal geprepareerde tas. De 25-jarige en de 50-jarige werden kort na de melding nog op de Hoogstraat aangetroffen en aangehouden. De 26-jarige kon even later ook worden aangehouden. Hij bleek onder meer een geprepareerde tas bij zich te hebben. In zijn kleding had hij een tiental tandenborstels verstopt. Bij het trio werd voor ruim 200 euro aan goederen aangetroffen. Later bleek dat er ook uit een andere zaak aan de Hoogstraat onder meer cosmetica was gestolen. De spullen zijn voorlopig in beslag genomen. Het Venlose trio is in verzekering gesteld.
(08-001572)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---