Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Babbeltrucs Weesp en Hilversum

Weesp&Hilversum, 04-01-2008 o Op 2 en 3 januari 2008 werden twee bejaarden het slachtoffer van babbeltrucs.

Woensdag 2 januari klopten twee vrouwen rond 18.15 uur op het raam bij een woning aan de Plataanlaan in Weesp en lieten een pasje van de Thuiszorg zien aan de 91-jarige bewoner. De bewoner opende de voordeur en liet de vrouwen binnen. Ze zeiden de man hem wat vragen te willen stellen over de Thuiszorg. Eén vrouw bleef bij de man en stelde vragen totdat de andere vrouw, die de woning verder in was gegaan, terugkwam. De vrouwen vroegen hem tot slot of ze zijn bejaardenalarm mochten testen. De man gaf het alarm dat hij om zijn nek droeg aan de vrouwen waarop de vrouwen ervandoor gingen.
Donderdag 3 januari ontdekte de man dat er geld uit zijn portemonnee was gestolen en waarschuwde de politie.

Signalementen:

Een blanke vrouw met een normaal postuur van rond de 35 jaar oud. Ze had kort haar en opvallend was dat één been trilde. De andere vrouw, blank, was van dezelfde leeftijd. Ze had kort haar en een gezet postuur.

Op donderdag 3 januari belden twee mannen aan bij een 78-jarige bewoner van de Orionlaan in Hilversum en deden zich voor als rechercheurs van politie. De bewoner vroeg hen om identificatie. Dit konden de mannen niet tonen, maar bleven zeggen dat ze van de politie waren. In de woning vroegen de mannen of er geld aanwezig was. Toen de bewoner vertelde dat hij geen geld in huis had, vertrokken de mannen zonder buit over de Meteorenstraat.

Signalementen:

Blanke mannen tussen de 30 en 35 jaar oud. De een droeg een blauw jack en een geel overhemd en de ander met een wat onverzorgd uiterlijk droeg een donker jack.