Ingezonden persbericht


Software AG neemt Jacada over

Overname versterkt positie van Software AG op het gebied van applicatiemodernisering

Nieuwegein, 4 januari 2008 - Software AG neemt Jacada over voor een bedrag van 26 miljoen dollar in contanten (circa 16,77 miljoen euro). Jacada houdt zich bezig met het moderniseren van bestaande applicaties. De overname vormt een verdere versterking van het portfolio van Software AG op het gebied van applicatiemodernisering.

De producten van Jacada zijn gericht op het moderniseren van de gebruikersinterface van mainframe- en midrange-toepassingen. Acht R&D-medewerkers van Jacada treden in dienst bij Software AG, zodat de continuïteit van de producten en hun verdere ontwikkeling is gegarandeerd. Door de overname voegt Software AG circa tweehonderd afnemers toe aan zijn klantenlijst. Deze nieuwe klanten bevinden zich vooral in de Verenigde Staten en kunnen per direct profiteren van het reeds bestaande portfolio van Software AG aan producten voor het moderniseren van legacy-systemeen.

Momenteel genereert Jacada circa 12 miljoen dollar (circa 7,74 miljoen euro) omzet en kent een winstmarge die hoger is dan die van Software AG. De overeenkomst gaat in op 1 januari 2008 en zal per direct een positieve bijdrage leveren aan het financiële resultaat van Software AG. De overname van Jacada is de derde acquisitie voor Software AG in 2007. In juni kocht Software AG voor een bedrag van 546 miljoen dollar webMethods en in maart nam het Duitse softwarebedrijf voor een bedrag van 62 miljoen dollar SPL over. Software AG stelt zich ten doel een toonaangevende aanbieder te zijn op het gebied van business infrastructuur software en wil deze positie verder versterken door middel van technologische innovatie en acquisities.

'Voor de bestaande klanten van Jacada is de overname goed nieuws', zegt Karl-Heinz Streibich, CEO van Software AG. 'De huidige producten van Jacada zullen de vruchten plukken van een R&D-organisatie die dankzij de overname fors is gegroeid. Bovendien kent de gecombineerde organisatie een sterke financiële basis. Daarnaast krijgen deze klanten nu toegang tot een uitgebreide reeks van nieuwe en aanvullende producten. De overname is ook goed nieuws voor Software AG, dat hiermee zijn positie in deze belangrijke markt verder versterkt.'

Applicatiemodernisering vergroot de waarde van maatwerkapplicaties door de bestaande functionaliteit en bestaande data beschikbaar te maken via internet. Dit kan worden gerealiseerd met een service oriented architecture (SOA) of als onderdeel van een end-to-end business-proces.

'Wij verwachten dat de overname een positieve bijdrage zal leveren aan onze inkomsten in 2008 en ons zal helpen het doel van een EBIT-marge van 23 tot 24 procent te bereiken', zegt Arnd Zinnhardt, CFO van Software AG. 'Dat is in overeenstemming met ons beleid dat een overname binnen een jaar EBIT-positief dient te zijn. Of zelfs eerder, zoals in dit geval. Deze overname onderstreept bovendien onze bereidheid om gevestigde bedrijven over te nemen die aanzienlijk kunnen profiteren van de infrastructuur, de wereldwijde aanwezigheid en het efficiënte management van Software AG.'

Over Software AG
Software AG is de grootste onafhankelijke leverancier van infrastructuur voor software. Onze 4.000 internationale klanten bereiken meetbare bedrijfsresultaten door het moderniseren en automatiseren van hun IT-systemen en het snel bouwen van nieuwe systemen en processen. Klanten kunnen met Software AG's oplossingen voldoen aan hun groeiende eisen en wensen.

Ons toonaangevende productportfolio omvat de beste oplossingen voor het beheren van data, het mogelijk maken van Service-Oriented Architecture en het verbeteren van bedrijfsprocessen. Door de combinatie van bewezen technologie met marktkennis en best practices kunnen onze klanten hun organisaties sneller verbeteren en onderscheiden.

Software AG heeft meer dan 35 jaar ervaring in de IT-markt. De organisatie heeft ruim 3.800 medewerkers in dienst, verdeeld over vestigingen in vijftig landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Duitsland. Software AG is genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange (TecDAX, ISIN DE 0003304002 / SOW). In 2006 boekte Software AG een omzet van 483 miljoen euro. Meer informatie over Software AG is te vinden op www.softwareag.com

Contact
Eefje Bouwmans
Marketing Specialist Benelux & Nordics
Software AG - webMethods
Telefoon 020 7783 600

Aleksandra Andjelic
PR-adviseur
aleksandra@eigen-zinnig.nl
Telefoon 06 24 24 56 79