Veilig Amsterdam


Stadsdeel Oost-Watergraafsmeer: Fietswrakken opruimactie

Fietswrak


* Stadsdeel Oost-Watergraafsmeer

* Verkeersveiligheid

4 januari 2008

In de eerste drie maanden van 2008 verwijdert de Milieupolitie fietswrakken en achtergelaten fietsen uit alle buurten van het stadsdeel. Doel is om ruimte te maken in de fietsenrekken, zodat bewoners en bezoekers hun fietsen makkelijker kwijt kunnen.

Een fietswrak is een fiets waaraan minstens twee van de volgende onderdelen ontbreken: wielen, banden, stuur, zadel, pedalen, ketting. Een achtergelaten fiets is te herkennen aan stof, roest, mosgroei of plantgroei op en rond het rijwiel, de staat van het slot of de toestand van de banden.

De fietswrakken en achtergelaten fietsen worden eerst door de Milieupolitie voorzien van een sticker met een waarschuwingstekst. Als ze er drie weken later nog staan, worden de gestickerde fietsen verwijderd en naar de Amsterdamse Fiets Afhandel Centrale (AFAC) in het westelijk havengebied gebracht. (adres: Bornhout 8). Daar worden de fietsen drie maanden opgeslagen. Via e-mail
(info@afac-amsterdam.nl) en telefoon (020 â 334 4522) kan men informeren of zijn fiets daar staat. Tegen betaling van ⬠10,- kan een fiets weer worden opgehaald. Legitimatie is verplicht.

Via een bewonersbrief informeren we u wanneer uw buurt aan de beurt is voor de fietsenactie. Mocht uw fiets onterecht zijn gestickerd door de Milieupolitie, laat het dan weten via de Klantenservice, telefoon 020 â 774 4480 of via e-mail: milieupolitie@oost-wgm.amsterdam.nl.