Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn- Proces-verbaal voor negen vuurwerkverkooppunten|
Het Regionale Milieuteam heeft tijdens de verkoopdagen van vuurwerk meerdere controles uitgevoerd bij bedrijven die een vergunning hadden voor de verkoop van vuurwerk. Bij negen van de 25 gecontroleerde bedrijven werd proces-verbaal opgemaakt.

Uit de controles is gebleken dat de strenge voorschriften toch op meerdere plaatsen zijn overtreden. De regelgeving is al enkele jaren streng mede naar aanleiding van de vuurwerkramp in Enschede. Daarom zijn de controles van het Regionale Milieuteam vooral gericht op de veiligheidsvoorschriften over hoe men om dient te gaan met vuurwerkvoorraden.

Voor de volgende zaken is proces-verbaal opgemaakt: - Vuurwerkvoorraden in de verkoopruimte buiten de verkooptijden; - Teveel vuurwerk in de bufferbewaarplaats; - Opslag vuurwerk buiten de daarvoor bestemde bewaarplaatsen; - Opslag van meer dan 50 kg carbid zonder de vereiste veiligheidsmaatregelen.

In totaal zijn er in de regio Noord- en Oost-Gelderland zo'n 110 vuurwerkverkooppunten Daarvan is dus zo'n 20% gecontroleerd. Deze controles blijken nog steeds noodzakelijk te zijn.

Naast deze controle heeft het Regionaal Vuurwerkteam veelal in samenwerking met plaatselijke politieteams in Noord- en Oost-Gelderland ruim 3600 kilo in beslag genomen. Tegen 29 mensen is proces-verbaal opgemaakt en de inbeslagnames vonden op diverse plaatsen in de regio plaats.

Einde bericht

telefoon 055 - 5486052

---- --