Rechtbank Zutphen


Vertrek twee leden gerechtsbestuur rechtbank Zutphen

Zutphen, 3 januari 2008 - Per 1 februari en 1 maart vertrekken respectievelijk mevrouw drs. M.J. Poiesz en mevrouw mr. A.E.F. Hillen bij de rechtbank Zutphen.

Mevrouw Poiesz was directeur bedrijfsvoering en stapt over naar de rechtbank Assen, waar ze die functie ook gaat vervullen. Mevrouw Hillen, voorzitter van de sector Civiel, gaat naar het gerechtshof in Arnhem. Zij wordt daar benoemd als vice-president en plaatsvervangend teamvoorzitter.

De directeur bedrijfsvoering en bestuurslid mevrouw drs. M.J. Poiesz vertrekt 1 februari 2008, na zeven jaar bij de rechtbank Zutphen te hebben gewerkt. Mevrouw Poiesz is door de Raad voor de rechtspraak voorgedragen voor benoeming als directeur bedrijfsvoering van de rechtbank Assen. Zij geeft hiermee invulling aan het landelijke beleid dat gerechtsbestuurders en directeuren stimuleert na een bepaalde ambtstermijn naar een andere standplaats te gaan.

Mevrouw mr. A.E.F. Hillen, bestuurslid en voorzitter van de sector Civiel, vertrekt per 1 maart 2008 naar het gerechtshof in Arnhem. Zij wordt daar benoemd als vice-president en plaatsvervangend teamvoorzitter. Ze zal zich in haar nieuwe functie meer op het rechterlijke vak concentreren. Mevrouw Hillen was bijna vijf jaar lid van het gerechtsbestuur van de rechtbank Zutphen.

Verheugd
Het gerechtsbestuur is verheugd over deze mooie nieuwe uitdagingen voor beide bestuursleden. De rechtbank heeft veel waardering voor de grote bijdrage die zij hebben geleverd aan het management en bestuur van de rechtbank.

Opvolging
De procedure voor de opvolging van de directeur bedrijfsvoering is al gestart. Deze sluit op 19 januari 2008. Over de opvolging van mevrouw Hillen besluit het gerechtsbestuur zo snel mogelijk.

Download vacature directeur bedrijfsvoering

Bron: Rechtbank Zutphen
Datum actualiteit: 3 januari 2008 Naar boven