Gemeente Coevorden

Herinrichting Weeshuisweide gaat beginnen

De herinrichting van de Weeshuisweide gaat beginnen. Voor de Weeshuisweide is een nieuw ontwerp gemaakt waarbij de motte, de historische heuvel waarop het Kasteel is gebouwd, wordt hersteld.

Verder worden de historische lagen in de Weeshuisweide weer zichtbaar gemaakt door muurtjes en verhogingen aan te brengen. De twee punten van de oude citadel waarvan de restanten onder de weide liggen, komen daarbij ook in het zicht. Tussen de Markt en het Kasteel wordt een `loper' aangelegd, een rechtstreekse voetgangersverbinding vanwaar je een prachtig zicht hebt op de nieuwe Weeshuisweide. De verkeerssituatie aan de Aleida Kramersingel wordt door de reconstructie aangepast. Een deel van de Aleida Kramersingel wordt eenrichtingsverkeer en de parkeerplaatsen aan de Aleida Kramersingel aan de kant van de Weeshuisweide verdwijnen. De nieuwe parkeerplaatsen die hiervoor terug komen, worden aangelegd aan het begin van de Aleida Kramersingel langs het verzorgingstehuis.

De werkzaamheden beginnen in januari. Fase 1 moet voor 1 juli 2008 afgerond zijn. Het werk wordt uitgevoerd door Roelofs Advies en Ontwerp uit Den Ham.

Ontwerp voor de herinrichting van de Weeshuideweide