Politie Twente

Persberichten Politie Twente vrijdag 4 januari 2008

Jongeren aangehouden na diefstal drankvoorraad

Hengelo

Een 16-jarige jongen en een 14-jarig meisje uit Hengelo zijn donderdag 3 januari aangehouden. Zij worden er van verdacht een doos met flessen drank te hebben gestolen bij een horecagelegenheid aan de Beekstraat in Hengelo.

Op donderdag 3 januari werd omstreeks 13.45 uur gemeld dat er bij een horecagelegenheid aan de Beekstraat in Hengelo tijdens laad- en loswerkzaamheden een onderdeel van een lading gestolen was. Ter plaatse spraken agenten met de 60-jarige eigenaar van de horecagelegenheid, die vertelde dat tijdens de bevoorrading van de zaak een doos met flessen drank was weggenomen uit een partij goederen die even daarvoor geleverd was.

De politie stelde een onderzoek in, waarna twee verdachten, een 16-jarige jongen en een 14-jarig meisje uit Hengelo, konden worden aangehouden. De 14-jarige Hengelose kon, na een verklaring te hebben afgelegd, in de loop van donderdagavond 3 januari weer in vrijheid gesteld worden. Zij wordt doorverwezen naar Justitie. Omdat er met betrekking tot de 16-jarige Hengeloër sprake is van recidive, is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-001184)

Automobilist rijdt door rood en veroorzaakt aanrijding

Almelo

Een 81-jarige automobilist uit Tubbergen heeft op donderdag 3 januari een aanrijding veroorzaakt op de Weezebeeksingel in Almelo toen hij het rode verkeerslicht negeerde.

Op donderdag 3 januari reed omstreeks 10.00 uur een 81-jarige automobilist uit Tubbergen over de Wiekslagen in Almelo in de richting van de Weezebeeksingel. Op de kruising met de Weezebeeksingel wilde de 81-jarige oversteken in de richting van het Stadion maar negeerde hierbij het rode verkeerslicht. Een 40-jarige automobiliste uit Almelo, die over de Weezebeeksingel reed komende vanuit de richting van de Woonboulevard, reed op dat moment door het groene verkeerslicht en kon een aanrijding met de 81-jarige niet voorkomen. Bij de aanrijding raakten de 40-jarige en de 81-jarige gewond en werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. Het rijbewijs van de 81-jarige is ingevorderd vanwege twijfels over zijn rijvaardigheid. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-001126)

Politie houdt verdachte van diefstal aan

Borne

Na een onderzoek hield de politie op donderdag 3 januari omstreeks 15.00 uur in zijn woonplaats een 22-jarige man uit Borne aan. Hij wordt verdacht van diefstal van een fiets op vrijdag 28 september aan de Grotestraat in Borne.

Op vrijdag 28 september deed een 84-jarige Bornse aangifte van diefstal van haar fiets. De politie startte een onderzoek en hield aan de hand van camerabeelden op donderdag 3 januari omstreeks 15.00 uur een 22-jarige man uit Borne aan. Na verhoor bekende hij de diefstal gepleegd te hebben. Tegen de 22-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. De fiets van de 84-jarige werd op 29 september teruggevonden bij het NS station in Borne. (08-127105)

Politie treft gestolen auto aan

Tubbergen/Holten

De politie heeft op donderdag 3 januari een 23-jarige Almeloër en een 26-jarige Almelose aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal van een auto op zondag 30 december aan de Kerkstraat in Holten.

Op zondag 30 december deed een 63-jarige man uit Holten aangifte van diefstal van zijn auto die dag aan de Kerkstraat in Holten. Op donderdag 3 januari trof de politie tijdens surveillance aan de Eendracht in Tubbergen de bewuste gestolen auto. In de auto zaten een man en een vrouw die op dat moment met de auto wegreden. De politieagenten besloten het voertuig te volgen en gaven de bestuurder ter hoogte van de Reutummerweg een stopteken. De bestuurder voldeed hier niet aan en vervolgde zijn weg met hoge snelheid. Na een achtervolging konden agenten op de Hagveldsweg in Fleringen de bestuurder stoppen. De bestuurder, een 23-jarige Almeloër en zijn vrouwelijke passagier, een 26-jarige Almelose, werden in overleg met Justitie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar zijn de beiden in verzekering gesteld voor nader onderzoek. (07-167673)

Politie houdt verdacht van diefstal en vernielingen aan

Hengelo

Na een onderzoek heeft de politie op donderdag 3 januari een 13-jarige jongen uit Hengelo aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal en vernielingen op een locatie aan de Van Alphenstraat in Hengelo op 15 december 2007.

Op 15 december meldde een getuige omstreeks 10.30 uur bij de politie dat er vernielingen waren gepleegd op een locatie aan de Van Alphenstraat in Hengelo. Ter plaatse bleek er te zijn ingebroken in een schuur waarbij enkele sloten waren vernield. De politie stelde een onderzoek in. Aan de hand van een signalement werd op donderdag 3 januari met toestemming van de Officier van Justitie op het politiebureau een 13-jarige jongen uit Hengelo aangehouden. De 13-jarige was hier samen met zijn moeder uitgenodigd te verschijnen. Omdat er sprake is van recidive is de 13-jarige voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De 13-jarige wordt doorverwezen naar Justitie. (07-161899)

tel: 053-4555588

---- --