Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 4 januari

* HALT-VERBAAL NA VUURWERKMISBRUIK
RIDDERKERK - Politieagenten van district Feijenoord-Ridderster hebben donderdagmiddag een jongen aangehouden. De twaalfjarige inwoner van Ridderkerk stak rond vier uur vuurwerk af op de AM de Jongstraat. Surveillerende agenten zagen dat en hielen hem aan. Hij is overgebracht naar het politiebureau en kreeg hier een HALT-verbaal uitgereikt.


* AANHOUDING NA AGRESSIEF RIJGEDRAG
Politieagenten van district Zuid hebben donderdagavond een automobilist aangehouden. De man viel op doordat hij rond half tien met hoge snelheid over de A15 O-W reed. Na een snelheidsmeting bleek hij 170 km/h te rijden ook haalde hij andere weggebruikers links in. Hierop heeft hij op de A4 een stopteken gekregen. De 24-jarige inwoner van Hoek van Holland gaf aan weed gebruikt te hebben maar wilde niet meewerken aan een bloedproef. Hierop is hij overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Hij is bekeurd voor het rechts inhalen. De officier van justitie bepaald de hoogte van de boete voor het weigeren van de bloedproef en de snelheidsovertreding.


* INBREKERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM ZUID - Politieagenten hebben in de nacht van donderdag op vrijdag twee inbrekers aangehouden. Na een melding dat er ingebroken zou worden bij een bedrijf aan de Schilperoortstraat waren gealarmeerde agenten hier rond vier uur aanwezig. Bij onderzoek in het bedrijf troffen ze twee mannen aan. Het Rotterdamse tweetal (35, 36) is aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek.


* VERSTEKELINGEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM EEMHAVEN - De zeehavenpolitie heeft donderdagmiddag drie minderjarige verstekelingen aangehouden. Het drietal, afkomstig uit Marokko, probeerde rond vier uur het land binnen te komen met een schip afkomstig uit Marokko. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau waar hen na verhoor- en identificatieonderzoeken de toegang tot Nederland geweigerd werd.


* JONGE VERNIELERS AANGEHOUDEN
Politieagenten van district Noord hebben donderdagmiddag drie jongens aangehouden. Getuigen belden de politie nadat zij in de bus drie jongens zagen zitten die donderdag 20 december een bushokje aan de Stadhoudersweg vernield hadden. Het drietal zat in de bus richting Rotterdam CS. Rond één uur werden ze staande gehouden bij het Weena. Na kort onderzoek bleek het inderdaad om de vernielers van het betreffende bushokje te gaan. De inwoners van Rotterdam, Rhoon en Barendrecht (15, 15, 14) zijn overgebracht naar het politiebureau voor verder verhoor.


* FIETSENDIEF AANGEHOUDEN
ROTTERDAM SCHIEBROEK - Politieagenten hebben donderdagochtend een fietsendief aangehouden. De man viel op doordat hij rond acht uur posters aan het opplakken was op de Uitweg terwijl hij op een fiets zat die kenmerken vertoonde van een gestolen fiets. Aan de hand van het framenummer werd een onderzoek ingesteld. Hieruit bleek dat de fiets in 2003 gestolen was. De 22-jarige Rotterdammer is aangehouden in zijn woning aan de Rutgersstraat. Hier troffen de agenten nog een fiets aan die afkomstig was van diefstal. Beide fietsen zijn in beslag genomen. Eén van de fietsen kon weer aan de rechtmatige eigenaresse uit Zoetermeer gegeven worden.


* MAN MET KOGEL IN ZIEKENHUIS
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie onderzoekt de toedracht van een incident waarbij een man beschoten is. Donderdagochtend rond half twee meldde een man zich in het Havenziekenhuis dat hij beschoten was en een kogel in zijn buik had zitten. De 35-jarige man uit België was buiten levensgevaar en is geopereerd. De politie onderzoekt het incident.


* POGING DIEFSTAL UIT AUTO / VERDACHTE AANGEHOUDEN

ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft een man aangehouden die wordt verdacht van inbraak in een auto. Donderdagmiddag rond één uur zagen surveillerende politiemensen een man bij een voertuig staan, waarvan de onderkant van de zijdeur was verbogen. Toen ze naar de bestelbus toe reden, werden de politiemensen aangesproken door de eigenaar van de bus, die verklaarde dat hij zijn eigendom goed had afgesloten. De verdachte had witte kalk op zijn trui, terwijl er ook kalk in het voertuig lag. Agenten hielden de man aan en brachten hem over naar een politiebureau. Daar bleek ook dat de man nog een openstaande gevangenisstraf had van een dag. De 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is ingesloten.


* VECHTERSBAAS MET VALSE NAAM AANGEHOUDEN

ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft een jongen aangehouden die een valse naam had opgegeven. Donderdagvond rond kwart voor elf kreeg de politie melding van een vechtpartij bij een muziekcentrum bij de Boompjeskade. Daar troffen zij iemand aan die een handgemeen had gehad met een portier. De verdachte had geen identificatie bij zich en gaf een valse naam op. Op basis daarvan is de 14-jarige jongen uit Den Dolder overgebracht naar een politiebureau waar hij werd ingesloten. Hij bleek weg te zijn gelopen uit Den Dolder.


* AUTO VERNIELD
GOEDEREEDE - Aan de Beresteyn is van woensdag op donderdag een auto vernield. De eigenaar merkte donderdagochtend dat er diverse krassen op zijn voertuig zaten. Hierop heeft hij aangifte gedaan. De politie doet onderzoek naar een mogelijke verdachte. SPIJKENISSE - Politieagenten van district de Eilanden hebben donderdagavond een man aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 54-jarige vrouw mishandeld te hebben. Rond negen uur belden ze aan bij de betreffende woning aan de Snoekenveen. Hier troffen ze de vrouw aan met verschillend letsel in haar gezicht. Zij gaf aan dat haar vriend haar geslagen had terwijl hij onder invloed van drank was. Deze 49-jarige vriend was in de woning aanwezig. Hij is aangehouden overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en ingesloten.

Uitgave donderdag 3 januari

* VERKEERSCONTROLE GEHOUDEN
SPIJKENISSE - Politieagenten van district De Eilanden hielden woensdagmorgen een verkeerscontrole op de Sportlaan. Tijdens deze controle die tussen negen en tien uur zijn 30 automobilisten gecontroleerd. Vier kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel, zeven omdat ze geen kentekenbewijs bij zich hadden, één auto had een kapotte koplamp en één bestuurder had de ruiten van zijn auto niet gekrabd.


* VERKEERSONGEVAL
BERKEL EN RODENRIJS - Op de kruising Muiderstraat - Klapwijksezoom botsten woensdagmnorgen een auto en een fietser. Het ongeluk gebeurde om even voor twaalf uur. Een automobilist draaide vanuit de Muiderstraat de Klapwijksezoom op toen een 46-jarige vrouw op haar fiets de Muiderstraat instuurde. De twee raakten elkaar waardoor de fiets werd beschadigd, de bestuurster is voor onderzoek naar het Sint Franciscusziekenhuis gebracht.


* VERDACHTE MISHANDELING AANGEHOUDEN
Politieagenten van district Zuid hielden woensdagmiddag, rond zes uur, een 37-jarige Rotterdammer aan die in het afgelopen weekend een 67-jarige stadsgenoot had mishandeld. Het slachtoffer werd door de verdachte met een klauwhamer geslagen nadat het tweetal onenigheid had gekregen. De verdachte schopte, zonder aanleiding een emmer water om en gaf de man een klap. Het slachtoffer moest zich onder behandeling van een arts stellen. Na overleg met de Officier van Justitie is de verdachte aangehouden en ingesloten.


* GETUIGEN GEZOCHT VAN VERNIELINGEN
Naar aanleiding van vernielingen die in de Oudjaarsnacht zijn gepleegd is de politie van district Feijenoord-Ridderster op zoek naar getuigen. De vernielingen bestonden uit het ingooien van ruiten van diverse woningen, bedrijven en buurthuizen aan het Oleanderplein, de Putsebocht, de Waalravenstraat en het Brabantse Plein. Naast een buurtonderzoek dat wordt gedaan door de politieagenten van het wijkteam wil de politie graag in contact komen met getuigen van deze vernielingen. Mocht u weten wie deze vernielingen heeft gepleegd of over informatie beschikken die kan leiden tot de aanhouding van verdachten neemt u dan contact op via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.