Politie Midden- en West Brabant

In nood? 112 bellen kan uw leven redden!

TILBURG, 4 januari 2008

De meldkamer is er voor u

In nood? 112 bellen kan uw leven redden!

Bedankt, mevrouw van de meldkamer. Voor uw scherpe vragen, directe actie en het bemoedigende en constante praten. En bedankt aan de agenten die me gezocht hebben. Dit was de eerste keer dat ik écht blij was dat de politie me zo snel had gevonden! Deze bedankbrief kwam binnen bij de politie na een reddingsactie.

Een meneer, die we om privacy-redenen Han Driesenaar noemen, wandelt in een natuurgebied. Hij lijdt aan suikerziekte en gaat daarom nooit zonder opgeladen telefoon en druivensuiker de deur uit. Maar in plaats van druivensuiker, stopt hij die dag een rol pepermunt in zijn zak. Hij ontdekt zijn fout pas als hij een hypo krijgt; een te lage suikerspiegel, waardoor hij zich beroerd voelt en bewusteloos kan raken. Bovendien is hij verdwaald en wordt het al donker, dus belt hij 112.

Op tijd gevonden

Centraliste Jeanne Gommans beantwoordt de oproep in de Meldkamer. Met Han Driesenaar is het duidelijk mis, beseft Jeanne. Hij kwam moeilijk uit zijn woorden, maar door de woorden diabetes, verdwaald, en hypo wist ik genoeg. Ik voelde de angst in zijn stem en handelde snel. Een collega van me hield contact met de agenten en de ambulancedienst die zich naar het natuurgebied haastten. Zelf blééf ik tegen meneer Driesenaar praten en hem vertrouwen geven in een goede afloop. Zodra hij een zaklantaarn zijn kant op zag schijnen, moest hij ja zeggen. Daardoor wisten de agenten in welke richting ze moesten zoeken. Ik was er graag bij geweest, want bij zulke noodoproepen voel ik me enorm betrokken. Maar in een team heeft iedereen heeft zn taak en juist daardoor hebben we meneer Driesenaar op tijd gevonden!

Auteur: Unit Communicatie