Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (4/1)

OOSTERHOUT NB, 4 januari 2008

Arrestatie voor huiselijk geweld

WERKENDAM: De politie heeft donderdagmiddag omstreeks 15.00 uur een 33-jarige man uit Werkendam aangehouden die verdacht wordt van huiselijk geweld. Hij zou, terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde, zijn 45-jarige echtgenote in hun woning hebben mishandeld. De verdachte is in verzekering gesteld.

De verdachte heeft kennelijk een drankprobleem, waarvoor hij ook onder behandeling is. De nacht van woensdag op donderdag kreeg hij in de slaapkamer in bed ruzie met zijn vrouw. Dit gebeurde terwijl hun driejarig zoontje die niet kon slapen, bij hen in bed lag. Tijdens de woordenwisseling gaf hij de vrouw een karatetrap tegen haar hoofd en hals. In de ochtend laaide de ruzie opnieuw op toen de man eiste dat de vrouw direct bier in de supermarkt ging halen. Hij gaf haar toen een klap tegen haar gezicht. Nadat de vrouw boodschappen had gedaan, kon ze haar eigen woning niet meer in. Haar man had de grendels erop gedaan. De vrouw heeft vervolgens de politie gewaarschuwd die de agressieve man heeft gearresteerd.

De politie stimuleert slachtoffers om aangifte te doen van huiselijk geweld. Maar een aangifte is niet (meer) noodzakelijk om een dader aan te houden. Bij voldoende ander bewijs, bijvoorbeeld letsel en getuigenverklaringen, kan de politie een dader toch aanhouden. Slachtoffers en daders worden gestimuleerd om hulp te zoeken. Hierover zijn concrete afspraken gemaakt met partnerorganisaties. Het doel is niet om de relatie te beëindigen, maar wel het geweld te stoppen.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (staking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweldbrabant.nl.

Winkeldief betrapt in Oosterhoutse supermarkt

OOSTERHOUT: Gistermorgen is in een supermarkt op het winkelcentrum Arkendonk een 78-jarige Oosterhouter betrapt op winkeldiefstal. Hij had diverse levensmiddelen zoals boter, vleeswaren, Yakult en Conimexprodukten in zijn tas gedaan en deze niet afgerekend bij de kassa. De verkoopwaarde was 130 euro. Hij verklaarde dat hij wat extra spullen voor zijn vrouw had willen meenemen. Hij heeft een boete van 130 euro gekregen en betaald.

Rijden zonder rijbewijs, verzekering en APK-keuring

OOSTERHOUT: De politie heeft donderdagmorgen op de Hertogenlaan een 30-jarige zwerver aangehouden die in een auto reed zonder rijbewijs. Bovendien was de auto waarin hij reed niet verzekerd en was de APK-keuring niet meer geldig. De bestuurder ontkende in eerste instantie dat hij gereden had. Hij kon zich op geen enkele manier legitimeren. Tijdens het gesprek rende hij ineens weg. Hij werd uiteindelijk achterhaald en ondanks tegenwerking aangehouden.

Nog meer gedupeerde eigenaren Ford Ka melden zich bij de politie

OOSTERHOUT: Vandaag hebben zich bij de politie in Oosterhout telefonisch nog zeven eigenaren van autos van het merk Ford type Ka gemeld, die doorgaven dat ook aan hun autos vernielingen waren aangericht. Ook in deze gevallen gaat het vooral om de achterklep. De meeste benadeelden wonen in Oosterhout Noord, in de wijk Dommelbergen.

De politie heeft zoals eerder gemeld in december 2007en begin januari 2008 twintig aangiftes van vernieling ontvangen van eigenaren van autos van het merk Ford Ka. De schade aan de autos bestond bij het merendeel uit deuken aan de achterzijde. De schade bedraagt ongeveer 1000 euro per auto. De meeste vernielde Kas stonden geparkeerd in de wijk Dommelbergen, ondermeer in de Staatsliedenbuurt, Kruidenbuurt en Schildersbuurt. Getuigen kunnen zich melden via het algemene politienummer: 0900 8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Auteur: Willem van Hooijdonk