Politie Twente

Persberichten Politie Twente vrijdag 4 januari 2008

Uitnodiging zoekactie naar vermiste man

Enschede

De politie Twente is benaderd door vrijwilligers van een reddings- c.q. speurhondenvereniging. Zij boden hun diensten aan om te zoeken naar de sinds 16 december 2007 vermiste 83-jarige Willem Schmidt. Op zondag 6 januari aanstaande zal met behulp van ongeveer 40 honden gezocht worden.

Indien u het op prijs stelt om namens de media hierbij aanwezig te zijn, wordt u verzocht dit vóór zaterdag 5 januari om 10.00 uur aan ons kenbaar te maken. U wordt dan in de loop van zaterdag geïnformeerd over de locatie en het tijdstip van de zoekactie.

U kunt uw interesse telefonisch kenbaar maken via telefoonnummer 053 - 455 55 88 of via e-mail: persvoorlichting@twente.politie.nl

Bijgaand het persbericht van maandag 17 december j.l.:

Bejaarde man vermist

Enschede

Een 83-jarige man uit Enschede wordt sinds zondagmiddag 16 december vermist. De man, Willem Schmidt, had omstreeks 13.00 uur met zijn fiets zijn woning aan de Sportlaan in Enschede verlaten.

Op zondag 16 december belde omstreeks 20.30 uur de echtgenote van de 83-jarige Willem Schmidt naar de politie. Haar man was die middag omstreeks 13.00 uur op zijn fiets vertrokken vanuit hun woning aan de Sportlaan in Enschede, en nog steeds niet teruggekeerd. Willem is hartpatiënt en heeft zijn medicijnen daarvoor niet meegenomen. Ook was hij bij zijn vertrek niet gekleed op de koude weersomstandigheden. De echtgenote maakt zich ernstige zorgen om het welzijn van haar man.

Willem Schmidt is zondagmiddag omstreeks 13.00 uur weggefietst op een nieuwe, lichtgrijze damesfiets van het merk Gazelle. Aan de fiets waren twee blauwe fietstassen bevestigd. Hij droeg een rood/bruin jack, een bruine pet een beige ribbroek en een bruine fleecetrui met daaronder een oranje overhemd. Willem is ongeveer 1.70 meter en heeft een slank postuur. Hij is kalend en draagt een bril.

De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk weten waar Willem Schmidt op dit moment verblijft, of die de man na 13.00 uur 's middags nog hebben gezien. Zij worden verzocht contact op de te nemen met de politie Twente - afdeling Enschede-Oost, telefonisch bereikbaar via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (07-162044)