Gemeente Zoetermeer

Gemeente pakt 14 slechte fietspaden slim aan

Wethouder wijk- en buurtbeheer Patrick van Domburg doet maandag 7 januari de aftrap voor het herstraten van een slecht fietspad, ditmaal aan de van Leeuwenhoeklaan. Vanaf 11.30 uur neemt van Domburg plaats in een machine om hier (ter hoogte van het nieuwe Bijdorp complex) het eerste deel van het oude fietspad machinaal te verwijderen.

Een voor Zoetermeer nieuw wapen in de strijd tegen slechte fietspaden, zo betitelt wethouder Patrick van Domburg het machinaal verwijderen van bestrating. Vorig jaar begon de gemeente Zoetermeer met grote stukken van straten, fietspaden en stoepen machinaal te herstraten.

Ik ben blij dat we deze machine in kunnen gaan zetten, aldus Van Domburg. Stratenmaken blijft absoluut vakmanschap, maar gaat op deze manier sneller en veel veiliger voor de stratenmaker. Het spaart ze de rug. Bijkomend voordeel voor de stad is, dat door deze nieuwe, snelle aanpak komend jaar meer fietspaden aangepakt worden. Ook zullen afzettingen korter duren dan voorheen nodig was.

De gemeente pakt in 2008 minstens 14 belangrijke fietsaders aan. Soms geen overbodige luxe, bleek uit het aantal klachten dat de gemeente binnen kreeg over enkele fietspaden.
Iedere Zoetermeerder kan voor meldingen of klachten altijd even de gemeente te bellen op 079-3469000 of via internet bereiken www.zoetermeer.nl.