Gemeente Deventer

Borgloschool

Vragen en antwoorden uit informatieavond Borgloschool

Afgelopen donderdag 3 januari vond er in de Elegast een informatieavond plaats over de gevolgen van het afbranden van de Borgloschool, inclusief schade aan twee lokalen van de Brilbeer. Tijdens die avond is de nodige informatie gegeven over hoe het verder moet op de korte en de wat langere termijn.

Hieronder vindt u de belangrijkste vragen en de daarbij behorende antwoorden.

De gemeente Deventer, Raster Welzijnsgroep en de Schakelklas zullen zich de komende periode inzetten om zo snel mogelijk een goede vervangende school te plaatsen aan de Koningin Wilhelminalaan. Dat wordt een school waar we de komende jaren goed mee vooruit kunnen.

Vragen en antwoorden

Wanneer kunnen de kinderen weer naar school?
Hopelijk op woensdag 9 januari 2008. Het is nog niet zeker of deze datum wordt gehaald.

Waarom niet op maandag?
Het gebouw, de meubels en de leermiddelen zijn op maandag nog niet beschikbaar.

Zijn er opvang mogelijkheden op maandag en dinsdag als de kinderen nog vrij zijn?
Er is in dringende gevallen de mogelijkheid om opvang te regelen. Bel dan 06 - 43850860.

Waar gaan de kinderen naar school?
Er is een gedeeltelijk leegstaand schoolgebouw aan de Diepenveenseweg 136, dat snel beschikbaar is. Dit gebouw is groot genoeg om alle groepen van de locatie Koningin Wilhelminalaan van de Borgloschool tijdelijk een goed onderdak te bieden.

Hoe komen de kinderen daar?
Alle kinderen gaan met de bus naar school en weer terug. De bus vertrekt vanaf de Wilhelminalaan om 8:10. De bus staat aan de overkant van de Wilhelminalaan 16.
Het is van het grootste beland dat de kinderen op tijd bij de bussen aanwezig zijn!

Mogen wij de kinderen ook zelf brengen of moeten ze met de bus mee? Iedereen moet met de bus mee. Iedereen moet daarom op tijd aanwezig zijn. Bij vertrek worden kinderen geteld. Laatkomers moeten zich melden op de Horizonschool.

Komen de kinderen tussen de middag thuis?
Nee, de kinderen blijven tussen de middag op school. De kinderen moeten brood meenemen. Om 15.20 uur zijn we terug op de Wilhelminalaan.

Waarom is er geen oplossing in de wijk zelf gevonden? Als alle leerlingen in de omgeving van de Koninigin Wilhelminalaan moeten worden ondergebracht, dan moeten ze verspreid worden overal verschillende gebouwen. We willen de kinderen en het personeel van de school zoveel mogelijk bij elkaar houden.

Daarom wordt gebruik gemaakt van het schoolgebouw Diepenveenseweg 136. Dat is een aantal maanden beschikbaar. Het lesprogramma moet zo snel mogelijk weer kunnen worden opgepakt.

Hoelang gaat dat duren? Wanneer terug naar de Koningin Wilhelminalaan? Waarschijnlijk tussen de 1 en 3 maanden. De periode is afhankelijk van de snelheid waarmee op de Koningin Wilhelminalaan een `semipermanent' schoolgebouw kan worden gerealiseerd.

De ouders van de kinderen van de Borglosschool, de Schakelklas en de Brilbeer krijgen ieder een brief die de situatie van hun kind beschrijft.

Publicatiedatum: 4-1-2008
Deventer Nu

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging vrijdag 4 januari 2008