Gemeente Westvoorne


Kerstboomverbranding en nieuwjaarsreceptie 2008

Afgelopen woensdag 2 januari werd het nieuwe jaar ingeluid met de gebruikelijke kerstboomverbranding en de nieuwjaarsreceptie in Rockanje.

Kinderen konden voor iedere complete kerstboom een extra zakcentje verdienen. De bomen werden op het 1e Slag in Rockanje om 19.00 uur aangestoken door burgemeester Peter de Jong onder toezicht van de brandweer en vele omstanders. De goede weersomstandigheden, het was droog en de wind was richting zee, zorgde voor een mooi en groot vreugdevuur.

Aansluitend om 20.00 uur was de nieuwjaarsreceptie op het gemeentehuis in Rockanje. De burgemeester en wethouders van Westvoorne ontvingen de inwoners en andere genodigden in de raadszaal. Buiten stond een kraampje waar de raadsleden gluhwein uitdeelden. Op het bordes werden de bezoekers verwelkomd door leerlingen van Muziekcentrum Westvoorne die de saxofoon en bugel bespeelden. Na de toespraak van de burgemeester werden de kinderen bedankt voor hun muzikale inzet. Daarvoor kregen zij een medaille met het wapen van Westvoorne, die door de kinderen vol trots werd ontvangen.