Politie Zuid-Holland-Zuid

04/01 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 04-01-2008

GEWAPENDE OVERVAL OP WINKEL (vervolgbericht van 31 december 2007) POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT De politie is op zoek naar getuigen van een gewapende overval die op maandagavond 31 december rond 18.15 uur plaats vond op een auto- en fietsenspeciaalzaak aan de Voorstraat. Drie mannen drongen het pand binnen, bedreigden het personeel en vertrokken daarop met een onbekende geldbedrag.
Tijdens het onderzoek naar de overval door de recherche is vastgesteld dat de drie overvallers de Korte Breestraat zijn ingerend. Hierbij zijn ze daar lopende waarschijnlijk niets vermoedende burgers tegengekomen. De politie is op zoek naar die personen die daar omstreeks 18.15 uur in de Korte Breestraat hebben gelopen en de politie mogelijk iets kunnen vertellen over de daders. Zij en mogelijk andere mensen die iets weten of gezien hebben van deze overval worden verzocht zich te melden bij de politie in Dordrecht of te bellen met telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of via het telefoonnummer van Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

MISHANDELING OP INTERNET GEZET
DORDRECHT - Twee jongens van 15 jaar uit Dordrecht zijn op donderdag 3 januari 2008 aangehouden wegens mishandeling. De mishandeling vond reeds plaats op zaterdagmiddag 22 september 2007 op het basketbalveldje in de Leeuwstraat. De jongens sloegen een 14-jarige jongen uit Dordrecht met een stok en filmden dit met een mobiele telefoon. Het filmpje werd daarna op internet gezet. De jongen deed aangifte en de politie deed onderzoek. Na verhoor waarin de jongens een bekennende verklaring aflegden zijn ze heengezonden. Overleg met justitie moet uitwijzen welke straf de jongens krijgen.

KOUD?
DORDRECHT Een 33-jarige man uit Dordrecht is aangehouden wegens winkeldiefstal. Dit gebeurde op donderdagmorgen 3 januari 2008 in een winkel op het Statenplein. De man stal een pannenset van 79 euro en werd betrapt door het personeel. Hij werd overgedragen aan de politie. Tijdens zijn fouillering moest hij van de agenten zijn jas uittrekken. Toen bleek dat hij drie jassen over elkaar droeg. Aan twee jassen zaten de prijskaartjes nog. Ook had hij een blouse aan waar eveneens een prijskaartje hing. Het bleek dat de man deze kleding kort daarvoor had gestolen in een winkel aan het Statenplein. Hij is na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

GESTOLEN FIETS
DORDRECHT Een 36-jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden. Dit gebeurde op donderdagmiddag 3 januari 2008 omstreeks 15.45 uur op het Statenplein. De man reed op een fiets waarvan het slot doorgeslepen was. Na controle bleek dat de fiets in 2006 in Kinderdijk was gestolen. De man had de fiets gekocht van een vage kennis. Na overleg met justitie kreeg de man een boete van 230 euro die hij direct betaalde. Tevens stond hij nog gesignaleerd voor drie bekeuringen met een totaal bedrag van 112 euro. Ook die betaalde hij direct. Hij werd na afhandeling van de zaken met een schone lei heengezonden. De fiets gaat terug naar de rechtmatige eigenaar.

RIJDEN TIJDENS RIJONTZEGGING
DORDRECHT Een 22-jarige man uit Dordrecht is tijdens een routinecontrole door politieagenten aangehouden wegens het rijden tijdens een rijontzegging. Dit gebeurde op vrijdagochtend 4 januari 2008 omstreeks 00.50 uur op de Voorstraat. Na controle bleek de man een rijontzegging had tot eind 2009.