Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 04/01

BERGEN OP ZOOM, 4 januari 2008

Man onder invloed aangehouden na omver rijden muurtje

ROOSENDAAL: De politie hield donderdagavond een 26-jarige man uit Roosendaal een voor rijden onder invloed. De man reed omstreeks 23.45 uur over de Flintdijk, toen hij, volgens eigen zeggen, met zijn auto uit de bocht vloog. De bestelbus schoot van de weg, raakte een muurtje en belandde in de voortuin van een woning. Volgens de gedupeerden rook de bestuurder naar alcohol. Ze belden de politie. Deze nam hem een blaastest af. Hieruit bleek dat de man teveel had gedronken. Op het politiebureau werd vervolgens een ademanalyse uitgevoerd. De uitslag hiervan bedroeg 800 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 9 uur. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijden zonder rijbewijs

BERGEN OP ZOOM: Een 47-jarige man uit Roosendaal werd vrijdag tegen
01.30 uur aangehouden voor rijden zonder rijbewijs. De man werd staande gehouden op de Rooseveltlaan, waar hij in een personenauto reed. Hij bleek niet in bezit van een identiteitsbewijs en gaf een valse naam op. Kort hierna gaf hij toe een andere naam te hebben opgegeven en niet in bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bestuurder onder invloed

KRUISLAND: Even na middernacht werd op vrijdag een 23-jarige Steenbergenaar aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd op de Meester Molstraat gecontroleerd. Uit een blaastest bleek dat hij gedronken had. Op het politiebureau werd hem een blaastest afgenomen. Hieruit bleek een uitslag van 285 ug/l, terwijl 220 ug/l het maximum is. De bestuurder kreeg een rijverbod van 1 uur en een bekeuring.

Auteur: Inge Rijgersberg