Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 04/01

BREDA, 4 januari 2008

Aanstaande maandag in Bureau Brabant

Diefstal portemonnee Ulvenhout

Op zaterdag 20 oktober 2007 tussen 13.00 en 13.30 uur is een 79 jarige slechtziende vrouw aan het winkelen in de Albert Heijn in Ulvenhout. Een "hulpvaardige" man spreekt haar aan om haar te helpen met het doen van boodschappen. Later blijkt, dat deze man de portemonnee van de vrouw uit haar tas heeft gestolen. Wie kent de man?

Uitzending

De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 7 januari om 19.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald (behalve om 20.00 uur en 22.00 uur), de laatste uitzending is op dinsdag 8 januari om 17.00 uur.

Tweetal aangehouden voor winkeldiefstal

BREDA: Een beveiligingsmedewerker van een warenhuis in de Karrestraat betrapte donderdagmiddag twee jongemannen op winkeldiefstal. De twee hadden beveiligingslabels van kleding afgehaald en wilden de kleding zonder te betalen uit de winkel meenemen. Eén van de jongens kon nog worden aangehouden door de beveiligingsmedewerker, de andere ontkwam in de menigte. De 14-jarige jongen uit Oudenbosch werd overgedragen aan de politie. De andere verdachte, een 15-jarige jongen uit Oudenbosch, meldde zich later op het politiebureau. Na verhoor zijn ze in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee kledingstukken raakten bij de diefstal beschadigd. Hierbij ontstond een schade van bijna 250,-.

Meisje beroofd van tas

BREDA: Op donderdagavond tegen 21.00 uur zat een 17-jarig meisje uit Breda te wachten op de bus aan de Cartier van Disselstraat. Er kwamen drie jongens aan op de fiets. Ze waren met twee fietsen, één persoon zat op de bagagedrager van één van de fietsen. De bijrijder stapte af en liep naar het meisje toe. Hij griste de tas van de schoot van het meisje en sprong weer achterop de fiets. Het drietal reed richting de Ginnekeweg. Het slachtoffer alarmeerde de politie. Deze vond al vrij snel de portemonnee met inhoud van het meisje terug. Ook is in de omgeving gezocht naar eventuele daders. Dit was tevergeefs. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Bestuurder onder invloed rijdt tegen geparkeerde auto

SINT WILLEBRORD: De politie hield een 22-jarige man uit Sint Willebrord aan nadat hij betrokken was bij een aanrijding. De automobilist verloor de controle over het stuur op de Vinkenstraat, rede hiervoor zou het gladde wegdek zijn. Doordat het voertuig in een slip raakte schoot de auto door en raakte een geparkeerde auto. Beide voertuigen raakten hierbij beschadigd. De politie nam de man een ademanalyse af. Hieruit bleek dat hij had gedronken. Op het politiebureau bleek uit een ademanalyse een uitslag van 430 ug/l. Het rijbewijs van de beginnend bestuurder is ingevorderd en de man kreeg een rijverbod van 6 uur. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Zes aanhoudingen in horecanacht

BREDA: In de nacht van donderdag op vrijdag was het redelijk rustig in de stad. Een klein aantal mensen zorgde voor wat onrust. Dit resulteerde in zes aanhoudingen.

Tegen 01.00 uur werd gezien hoe een 18-jarige man uit Dordrecht geparkeerde fietsen en scooters vernielde in de Potkanstraat. Na zijn aanhouding verklaarde de man dat hij spijt had van zijn daden. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld.
Tegen 02.00 uur werd is een 17-jarige jongen uit Ulvenhout aangehouden voor rijden onder invloed. De politie zag de jongen met zijn brommer op de Haven. Hij had zijn helm niet goed op. Bij het aanspreken van de jongen rook de politie alcohol. Uit een blaastest bleek dat hij teveel gedronken had. Op het politiebureau bleek uit een ademanalyse een uitslag van 590 ug/l. Het bromfietscertificaat van de bestuurder is ingevorderd.
Even na 03.00 uur zijn twee 17-jarige jongens uit Oosterhout aangehouden. Ze lieten midden op straat hun broek zakken en plasten midden op de Vismarktstraat. Ze waren zichtbaar onder invloed van alcohol en gedroegen zich tegendraads. Eén van hen had al eerder op de avond een bekeuring gekregen voor wildplassen. Omdat het om minderjarigen gaat zijn de ouders van de twee in vrijheid gesteld. Tegen 04.30 uur is een 20-jarige Bredanaar aangehouden. De man had in de Reigerstraat ruzie met een portier. De politie vorderde hem de binnenstad te verlaten. Toen hij even later toch weer in het centrum rondliep is hij aangehouden.
Na 05.00 uur werd in de Cingelstraat een man bekeurd. Een vriend van de betreffende man bemoeide zich met de zaak en wilde niet weggaan. Uiteindelijk schold de man de politiemensen uit en is aangehouden. Alle verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

Er zijn tijdens de horecanacht 6 bekeuringen uitgedeeld. Hiervan twee voor verkeersovertredingen, één voor baldadigheid en drie voor wildplassen

Kernboodschap horecatoezicht Breda
Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig alcoholgebruik, zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig én karaktervol.

Tweetal aangehouden voor brandstichting

BREDA: Op vrijdagmiddag hield de politie twee 12-jarige jongens aan voor brandstichting. Getuigen zagen hoe twee jongens brand stichtten in een ondergrondse vuilcontainer bij de Clematisstraat. Ze alarmeerden de hulpdiensten. De brandweer moest eraan te pas komen om de brand te blussen. De politie ging met behulp van
getuigenverklaringen op zoek naar de brandstichters. Ze hielden twee 12-jarige jongens aan in hun woning. De ouders van de verdachten zijn in kennis gesteld van de aanhoudingen. De verdachten zullen vanmiddag worden verhoord.

Man aangehouden voor verduistering

BREDA: De politie hield op donderdagochtend een 21-jarige Bredanaar aan voor verduistering. De man zou eind september voor zijn Bredase werkgever een auto afleveren. Hij leverde de auto echter niet af en gebruikte het voertuig enkele weken privé zonder toestemming van zijn werkgever. Deze deed aangifte van verduistering. De verdachte is verhoord en hierna in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man aangehouden na vernieling en bedreiging

BREDA: De politie hield op donderdagmiddag een 20-jarige man aan op de Sabastraat. De man had in een woning aan de Pastoor Dekkersstraat ruzie gehad met zijn 21-jarige ex-vriendin. Er ontstond een woordenwisseling waarbij de 20-jarige man, volgens de verklaring van de 21-jarige Bredase, bedreigingen uitte en een ruitje van de voordeur vernielde. Hij ging er hierna vandoor en werd door de politie onderschept in de Sabastraat. Hij bleek nog te worden gezocht voor een geval van mishandeling en bedreiging. De Bredanaar is in verzekering gesteld en van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg