FNV KIEM

In januari 2008 start mijngrafischetoekomst.nl met 5 workouts Nieuwe technieken en veranderende marktomstandigheden hebben de grafimedia sterk beïnvloed en die ontwikkeling zet zich door.

In het verleden gingen deze ontwikkelingen voor veel medewerkers te hard. Sommigen vielen uit en anderen zochten elders een goed heenkomen. Nu zitten veel grafische bedrijven verlegen om vakmensen. De komende jaren gaan veel grafici met pensioen. Weinig jongeren stromen in. Dat maakt blijvende en betere inzet van de huidige werknemers extra belangrijk.

Nog enkele plaatsen beschikbaar!
Voor mijngrafischetoekomst.nl staan in januari en februari vijf workouts gepland. Een workout is een bijeenkomst waarbij de deelnemers zelf de handen flink uit de mouwen steken. Elke workout is gericht op één specifieke groep van functies binnen grafische bedrijven, drukkers, DTP-ers etc. Elke workout bevat inspirerende praktijkvoorbeelden van allernieuwste (technische) ontwikkelingen in de verschillende onderdelen van het vak. We verkennen de veranderingen, die op de functie van de betrokkenen afkomen en hoe zij daarop kunnen inspelen. De toegang is gratis en voor eten en drinken wordt gezorgd. Dit is een initiatief op kosten van de bedrijfstak. Deelname is beperkt. Er zijn 40 plaatsten beschikbaar per workout.

Workout DTP/Prepress
Vrijdag 18 januari 2008 in Utrecht met o.a. Peter Villevoy, redacteur en docent Macfreak en Ton Frederiks, Adobe-docent.

Workout Drukkers
Maandag 21 januari 2008 in het Steendrukmuseum in Valkenswaard met o.a. De Budelse, winnaar van twee Xerox Pixi Awards voor digitale printinnovaties.

Workout Nabewerking
Maandag 28 januari in Rotterdam met o.a. een rondleiding bij het moderne afwerkbedrijf van Schutter Neroc.

Workout Commercieel medewerkers
Maandag 18 februari 2008 in Amsterdam met de opzienbarende spreker van de verkiezing Commercieel Manager van het Jaar Guido Thys en Johan Visser, directeur van DM Werk(t),

Workout Managers
Donderdag 21 februari 2008 een kijkje in de keuken van Roto Smeets de Boer in Utrecht met Ronald van Rossum en Carin Wormsbecher van Drukkerij Wedding.

Deelnemers gaan naar huis met minimaal drie nieuwe ideeën op uw vakgebied, minstens twee adressen/nummers van inspirerende vakgenoten en één concreet voornemen om zijn of haar loopbaanperspectief te versterken. Voor meer informatie of voor aanmeldingen kan men terecht op www.mijngrafischetoekomst.nl.

---