Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Loyens & Loeff benoemt nieuwe aandeelhouders

AMSTERDAM / ROTTERDAM, 4 januari 2008 - De Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Loyens & Loeff N.V. heeft per 1 januari 2008 vijf nieuwe aandeelhouders benoemd:

Marieke Bakker (33), belastingadviseur

Loyens & Loeff Rotterdam

Marieke Bakker is werkzaam in de Fiscale praktijkgroep. Zij is gespecialiseerd in fusies, overnames, splitsingen, multinationals en Nederlandse vennootschapsbelasting. Zij is regelmatig betrokken bij Europees-Australische transacties. Ook richt zij zich op transacties tussen Nederland en de Scandinavische landen. In 2001 heeft zij bij een advocatenkantoor in Sydney gewerkt. Marieke is docent bij de Nederlandse Opleiding voor Belastingadviseurs, met als onderwerp fusies en splitsingen.

Yves Van Couter (40), advocaat

Loyens & Loeff Brussel

Yves Van Couter is werkzaam in de praktijkgroep Handelsrecht. Hij is gespecialiseerd in internationaal handelsrecht met een focus op intellectuele eigendom en distributierecht. Hij staat cliënten bij inzake contracten en geschillenbeslechting, dit laatste inclusief arbitrage. Yves is bovendien gastdocent Intellectual Property Law aan de Vrije Universiteit in Brussel. Hij doceert daar het post-doctorale vak 'Investing in the European Union - the Benelux as a gateway'. Hij is auteur van talrijke publicaties over handels- en intellectueel eigendomsrecht.

Michiel van Kempen (35), belastingadviseur

Loyens & Loeff Rotterdam

Michiel van Kempen is werkzaam in de Fiscale praktijkgroep. Hij adviseert met name Amerikaanse, Italiaanse en Braziliaanse ondernemingen, investeringsmaatschappijen en private equity/vastgoedfondsen bij internationale investeringen, structured finance transacties, joint ventures, fusies en overnames. Michiel heeft een aantal jaren voor de kantoren van Loyens & Loeff in Luxemburg en New York gewerkt. Daarnaast heeft hij in 2004 een aantal maanden bij een bevriend fiscaal advieskantoor in Milaan gewerkt.

Guy Palmaers (38), advocaat

Loyens & Loeff Antwerpen

Guy Palmaers is werkzaam in de praktijkgroep Ondernemingsrecht. Hij adviseert en begeleidt zowel nationale als internationale cliënten met betrekking tot fusies en overnames, durfkapitaal en vennootschapsrechtelijke kwesties in het algemeen. Zijn praktijk omvat tevens advisering inzake (grensoverschrijdende) joint ventures en reorganisaties. Guy was voorheen werkzaam als legal counsel bij een 'Big Four' accountantskantoor en als vennoot bij een groot Belgisch advocatenkantoor. Hij was tevens als medewerker verbonden aan het Jan Ronse Instituut voor Vennootschapsrecht.

Jochem van der Wal (34), belastingadviseur

Loyens & Loeff Amsterdam

Jochem van der Wal is werkzaam in de Fiscale praktijkgroep. Naast zijn internationale fiscale werkzaamheden is hij gespecialiseerd in financiële transacties, vastgoed- en investeringsfondsen. Hij was werkzaam op het kantoor van Loyens & Loeff in Londen in de periodes 1999-2000 en 2003-2007.

Over Loyens & Loeff

Loyens & Loeff N.V. is een onafhankelijke dienstverlener, gespecialiseerd in juridisch en fiscaal advies aan ondernemingen, financiële instellingen en overheden. De intensieve samenwerking van advocaten, belastingadviseurs en notarissen maakt Loyens & Loeff uniek in zijn thuismarkt de Benelux. Internationaal is Loyens & Loeff een gerenommeerd adviseur voor belastingen, ondernemingsrecht, financiële en kapitaalmarkten, cross-border financiering, private equity, vastgoed, de energiesector, Europees- en bestuursrecht, BTW en arbeidsrecht. Voor internationale adviesvragen onderhoudt Loyens & Loeff nauwe relaties met toonaangevende advocatenkantoren en belastingadviseurs in Europa, de Verenigde Staten en het Verre Oosten. Loyens & Loeff heeft wereldwijd 1.450 medewerkers, waaronder ruim 800 juridische en fiscale experts in zeven Benelux-kantoren en elf vestigingen in de belangrijkste internationale financiële centra. Meer informatie: www.loyensloeff.com.