Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Wezep- Verdachte heling fiets aangehouden                 |
Een 17-jarige jongen uit Wezep is donderdagavond 3 januari rond 20.40 uur aan de Zuiderzeestraatweg in Wezep aangehouden, omdat hij in het bezit was van een fiets die als gestolen gesignaleerd stond.

De jongen kreeg, net als een 16-jarige plaatsgenoot, een proces-verbaal voor het in het openbaar drinken van alcoholhoudende drank. De fiets van de 17-jarige jongen werd door één van de politieagenten als gestolen herkend. De fiets bleek inderdaad in Zwolle gestolen te zijn, waarna de verdachte voor heling werd aangehouden. Op het politiebureau bekende de jongen de heling van de fiets. Hij verklaarde de fiets van een vriend te hebben gekocht. De fiets is in beslag genomen.

|     |Epe- Chinees restaurant overvallen                        |
De politie is een onderzoek gestart naar een poging tot overval op een Chinees restaurant aan de Hoofdstraat in Epe op donderdagavond 3 januari tussen 21.15 en 21.30 uur. De politie vraagt informatie over het gebeurde.

Een onbekende jongeman richtte bij binnenkomst een wapen op de restauranthoudster die op dat moment achter de balie stond.De vrouw begon te schreeuwen en dook weg, waarna de jongeman via een steeg vermoedelijk richting Meidoornstraat weg liep. De politie is op zoek naar getuigen van deze overval. De verdachte droeg een donkere jas met bontkraag en een bivakmuts. Na het gebeurde is de politie direct met een buurtonderzoek begonnen.

Contact met de politie is mogelijk via 0900-8844. Getuigen met tips die anoniem willen blijven kunnen bellen met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

-Einde berichten-