Expertmeeting Cultuureducatie in teken BredeSchool

vrijdag 04 januari 2008

De expertmeeting over cultuureducatie en de netwerkdag voor interne cultuurcoördinatoren monden uit in de eerste Culturele Onderwijs Tentoonstelling.

De Rijtuigenloods.

Minister Ronald Plasterk (OCW) is een van de beoogde sprekers tijdens de tweede expertmeeting 'Koers Cultuureducatie voor Primair Onderwijs' van Cultuurnetwerk Nederland. Zijn komst is nog onder voorbehoud. De werkbijeenkomst, die 23 januari in Amersfoort plaatsheeft, staat geheel in het teken van de BredeSchool.
In 2010 is naar verwachting één op de zes basisscholen breed. Het concept van de BredeSchool is enorm in ontwikkeling. Elke BredeSchool kiest haar eigen profiel en aanpak en pioniert daarbinnen met de rol van bijvoorbeeld de buurt, sociale voorzieningen of cultuur. De expertmeeting vindt tegelijkertijd plaats met de netwerkdag voor Interne Cultuur Coördinatoren. Samen vormen deze twee grote bewegingen op het gebied van cultuureducatie de Culturele Onderwijs Tentoonstelling (COT). De COT wordt georganiseerd door Cultuurnetwerk Nederland in overleg met het Ministerie van OCW.

Zie ook de Agenda.