Gemeente Baarn

Meer vergoeding voor sportende kinderen

Met ingang van 1 januari 2008 is de vergoeding uit het Declaratiefonds voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar verhoogd. Tot nu toe werd een bedrag van 100,- per persoon uitgekeerd voor deelname aan welzijns-en sportactiviteiten. Voor kinderen van 4 tot 18 jaar wordt nog eens 125,- extra ter beschikking gesteld voor deelname aan sport.

Wie komen in aanmerking voor de extra vergoeding? Ouders die een laag inkomen hebben omdat zij een uitkering ontvangen via de Wet werk en bijstand. Ouders die een ander soort inkomen hebben dat lager is dan 115% van de bijstandsnorm. Voor alleenstaande ouders is 115% van de bijstandsnorm 1.243,09 per maand en voor een echtpaar
1.381,20 per maand. Het vakantiegeld wordt niet meegeteld. Het vermogen wordt wel meegeteld. De vermogensgrens die gehanteerd wordt is vastgelegd in de Wet werk en bijstand en bedraagt 10.650,-. Als het inkomen en vermogen lager zijn dan genoemde normen is er in principe recht op een vergoeding van het Declaratiefonds (niet alleen voor de kinderen maar ook voor de ouders tot het basisbedrag van 100,--). Aanvragen gaat heel eenvoudig met een makkelijk in te vullen aanvraagformulier.

Voor welke sportactiviteiten kan een vergoeding worden aangevraagd ? Het extra bedrag van 125,-- is uitsluitend bedoeld voor de beoefening van sport binnen een vereniging en kan gebruikt worden voor het betalen van contributie, sportkleding of de benodigde attributen. Dit moet ook aangetoond worden. De basisvergoeding van 100,- mag ook besteed worden aan sportactiviteiten van het desbetreffende kind maar dat is een keuze. De basisvergoeding mag namelijk ook gebruikt worden voor andere activiteiten die onder het Declaratiefonds vallen.

Aanvraagformulieren verkrijgbaar vanaf 1 februari Aanvragen voor het declaratiefonds kunnen éénmaal per jaar ingediend worden. Aanvraagformulieren voor het jaar 2008 zijn vanaf 1 februari 2008 beschikbaar bij de centrale balie van het gemeentehuis of bij Wegwijs aan de Eemnesserweg 17 en kunnen ingediend worden tot en met 31 januari 2009. Voor meer informatie kan men terecht bij het Loket Zorg & Welzijn van de Gemeente Baarn.