Korps Landelijke Politiediensten

De beste wensen voor het nieuwe jaar?

Geldermalsen, 04-01-2008 o Een medewerker van de Verkeerspolitie van het KLPD stond woensdag 2 januari 2008 voor een dilemma. Zou hij de jarige (!) bestuurder uit Beesd eerst een gelukkig Nieuwjaar wensen of direct met de deur in huis vallen dat hij zijn rijbewijs niet terug zou krijgen?

De man reed op zondag 30 december 2007 op de rijksweg A2 ter hoogte van Geldermalsen 118 km/uur met zijn aanhangwagen. Hij droeg geen autogordel en de losbreekreminrichting was niet helemaal in orde. Reden genoeg om deze bestuurder met een bezoek te vereren. De voertuigencombinatie werd naar de parkeerplaats van het tankstation geleid en daar stapte de man direct uit, was zeer vriendelijk en gaf meteen een hand.

Lof
Niets dan lof over het optreden van de medewerkers van de Verkeerspolitie en hij overhandigde direct zijn rijbewijs BCE. De man was druk bezig met zijn verhuizing van Beesd naar Middenmeer en was in de haast niet alleen vergeten de gordel om te doen.

5500 euro boete
Volgens informatie van de Rijksdienst van het Wegverkeer bleek dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard sinds 24 april 2002. De man was volgens zijn zeggen echter veroordeeld door de politierechter Dordrecht en had na betaling van een boete van 5500 euro zijn rijbewijs terug gehad.

Niet verder
Voor de zekerheid nam de medewerker van het KLPD het rijbewijs in met de mededeling dat hij de zaak na oud en nieuw uit zou zoeken bij het Centraal Bureau voor Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).Hij mocht op dat moment niet meer zelf verder rijden.

Op aanmaningen om het rijbewijs in te leveren had hij niet gereageerd. Aan dit verzoek heeft hij niet voldaan omdat hij dan zijn beroep als vrachtwagenchauffeur niet meer zou kunnen uitoefenen.