Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 4 januari 2008

Zaanstreek-Waterland, 04-01-2008

Verkeerscontrole Oostzaan
Oostzaan, 3 januari 2008, 16:54 uur
Op de Westkolkdijk is donderdagmiddag tussen 14.00-16.30 uur een grote verkeerscontrole gehouden. Er zijn in totaal 22 bekeuringen uitgedeeld. Onder meer voor het rijden zonder gordel, losliggende lading, het niet-handsfree bellen en het rijden zonder rijbewijs.

Stalker aangehouden
Zaandam, 3 januari 2008, 20:16 uur
De politie heeft een 59-jarige Zaandammer aangehouden op verdenking van stalking en mishandeling van zijn ex-vrouw. De man zou de vrouw sinds hun scheiding elke dag opwachten na haar werk, haar sms'jes sturen en regelmatig bedreigen. Volgens de ex-vrouw zou hij haar donderdagmiddag weer hebben opgewacht. Hij volgde haar tot aan haar auto en zou haar bij de haren hebben gepakt. De vrouw zag kans in de auto te komen en weg te rijden. Haar ex reed haar achterna tot in Amsterdam. De vrouw belde vanuit de auto met de politie, die de man in Amsterdam aanhield en naar het hoofdbureau in Zaandijk overbracht. Daar is de Zaandammer gehoord en in de cel gestopt.

Vernieling in school
Den Ilp, 3 januari 2008, 15:43 uur
De politie is donderdagmiddag gebeld vanwege aangerichte vernielingen in school de Fuik in Den Ilp. Er is een raam vernield en in het klaslokaal lag een deel van een trottoirtegel, een aantal vuurpijlen en rotjes.

Veel sieraden gestolen bij woninginbraak
Landsmeer, 3 januari 2008, 19:22 uur
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een woninginbraak aan de van Beekstraat waarbij een groot aantal sieraden is weggenomen. Men is binnengekomen door een raam op de eerste verdieping te forceren. Uit een kluis zijn horloges, gouden kettingen en ringen meegenomen. Uit een andere kamer missen ook sieraden.

Fietsendief met openstaande boetes
Purmerend, 3 januari 2008, 14:41 uur
Een 44-jarige Amsterdammer is op de Meteorenweg in Purmerend aangehouden op verdenking van heling en wegens openstaande boetes. Surveillerende agenten zagen een busje vol met fietsen op de Meteorenweg. Ze controleerden of de fietsen waren gestolen. Een fiets was verdacht, omdat er geen origineel ringslot meer op zat en de handelaarsticker en jasbeschermers ontbraken. Bij controle bleek dat de verdachte nog 5 boetes had openstaan van in totaal 650, -. Deze zijn op het bureau geïnd.

Agent in burger betrapt jeugdige inbrekers
Purmerend, 3 januari 2008
Donderdagavond heeft een agent in burger twee jongens van 15 en 14 jaar betrapt op een poging tot inbraak in een woning aan de Jan van Egmondstraat in Purmerend. Eerder op de avond zouden de Purmerendse jongens in een nabijgelegen sporthal kleding hebben gestolen in de hoop daarin geld of andere waardevolle spullen te vinden. Dat bleek niet het geval en ze gooiden vervolgens de kleding over een heg. De agent in burger, die trainde in de sporthal, startte een zoektocht in de omgeving. Hij vond de kleding en stuitte op de twee jongens. Zij hadden met stenen een ruit ingegooid in een woonhuis aan de Jan van Egmondstraat. Het glasgerinkel schrok hen af en het tweetal wilde zich juist uit de voeten maken, maar stuitten op de agent. Zijn gewaarschuwde collega's hebben de jongens meegenomen naar het bureau aan de Waterlandlaan voor verhoor. Een van de jongens heeft de diefstal uit de sporthal en de poging tot inbraak bekend. Beiden hebben de nacht in de cel doorgebracht en hun ouders zijn in kennis gesteld.