Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 4 januari 2008

Regio, 04-01-2008

Getuigen gezocht na aanranding

HAARLEM- 3 januari. Een 20-jarige vrouw uit Hoofddorp werd omstreeks 16.00 uur in winkelcentrum Schalkwijk slachtoffer van aanranding.

De vrouw liep in het winkelcentrum, toen zij plotseling hard in haar billen werd geknepen door een jongen uit een groepje van drie. De vrouw sprak haar ongenoegen uit, waarop de jongens verbaal agressief werden en haar bedreigden.

Er is een summier signalement van twee van de drie bekend:

Beiden zijn ongeveer 14 jaar oud en van Noord-Afrikaanse afkomst.

Eén van hen was klein en mager en droeg een grote zwarte jas (model bomberjack). Hij had zwart stekeltjes haar en een spits gezicht.

De andere jongen was wat langer en had een forser postuur, had eveneens zwart haar en droeg een bril. Hij had een dikke sjaal om.

De politie is op zoek naar de jongens, maar is ook op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van de aanranding. Zij worden verzocht zich te melden bij de politie, via 0900-8844.

Jongens aangehouden voor verbranden kerstbomen

VELSERBROEK- 3 januari. Politiemensen zagen omstreeks 20.30 uur tijdens surveillance een drietal kerstbomen branden op de parkeerplaats aan de Dammersweg. Drie jongens gingen er bij het zien van de politieagenten vandoor. De drie minderjarige verdachten, twee 13-jarige en een 14-jarige, werden op de Westlaan alsnog aangehouden. Eén van hen gaf oorspronkelijk een valse naam op, hij kreeg ook daarvoor een proces-verbaal. De jongens hebben een HALT-verbaal gekregen.

Inbreker op heterdaad betrapt

HOOFDDORP- 4 januari. Politiemensen hielden omstreeks 04.00 uur een 36-jarige Haarlemmer aan voor woninginbraak.

Na een melding dat er werd ingebroken in een leegstaande woning aan de Prinses Margrietlaan, stelden de agenten direct een onderzoek in. In de woning troffen zij de Haarlemmer aan. De verdachte bleek de geiser te hebben gedemonteerd. De man is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau, waar hij is ingesloten voor verhoor.

Joyrider slaat over de kop
OVERVEEN- 4 januari. Een 19-jarige Haarlemmer is omstreeks 05.50 met zijn auto over de kop geslagen op de Zeeweg.

De jongeman, die niet in het bezit was van een geldig rijbewijs, had even daarvoor zonder toestemming van zijn ouders hun auto meegenomen. Op de Zeeweg verloor hij de macht over het stuur, kwam in de middenberm terecht en werd gelanceerd. De auto kwam op de andere weghelft op zijn kop terecht. De jongeman, die onder invloed van alcohol reed, is niet gewond geraakt en is naar huis gaan lopen. Hij is rond 07.00 uur bij zijn ouderlijk huis aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor verhoor.

Man aangehouden met gestolen auto

HAARLEM- 3 januari. Politiemensen hielden omstreeks 14.00 uur op de Oorkondelaan een 31-jarige Utrechtenaar aan. Enige tijd daarvoor was in Utrecht een auto gestolen. Met behulp van GPS was de auto gelokaliseerd in de Oorkondelaan. Politiemensen zagen de betrokken auto daar staan, met daarbij twee personen. Deze gingen er bij het zien van de politie vandoor. Eén van hen is na een korte achtervolging alsnog aangehouden. De andere man wordt nog gezocht.

Inbraak in woning

HOOFDDORP- 4 januari. Onbekenden hebben omstreeks 05.30 uur ingebroken in een woning aan de Grote Belt. Uit de woning werd onder meer een aantal mobiele telefoons, een televisie en de sleutels van twee auto's weggenomen. De inbrekers hebben beide auto's weggenomen. Eén van de auto's werd korte tijd later met draaiende motor in Zwanenburg aangetroffen, de bestuurder was tegen een lantaarnpaal gereden en had de gestolen auto achtergelaten.

De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak.