Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (4/1)

TILBURG, 4 januari 2008

Aanhouding na mishandeling ex-vrouw

GOIRLE: De politie heeft donderdagavond omstreeks 19.45 uur in Goirle een 49-jarige man aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van zijn 42-jarige ex vrouw. Hij zou zijn ex-vrouw die naar zijn huisadres kwam om te praten tijdens de woordenwisseling met een wandelstok op haar achterhoofd geslagen hebben. Ook kreeg ze enkele rake klappen op haar lichaam. De verdachte is aangehouden en in verzekering gesteld.

Vijf arrestaties tijdens horecatoezicht

TILBURG: De politie heeft gisteravond en vannacht vijf arrestaties verricht tijdens het horecatoezicht.
· Een 19-jarige Tilburger werd aangehouden vanwege het niet voldoen aan een vordering om te vertrekken. Hij was betrokken geweest bij een vechtpartij in een café op de Paleisring. Hij werd door de portier buiten gezet maar bleef de andere partij opzoeken. · Op het Piusplein werd een 21-jarige Maastrichtenaar aangehouden omdat hij een portier een klap in het gezicht had gegeven. Ook had de dronken man tegen de voordeur van de horecazaak getrapt. Hij was boos omdat hij niet naar binnen mocht.
· Verder werden op het Piusplein en de Spoorlaan drie mannen, een 18-jarige Tilburger, een 20-jarige Amsterdammer en een 20-jarige inwoner van Waalre aangehouden omdat ze betrokken waren bij een vechtpartij

Aanhouding na bedreiging moeder en zus

TILBURG: De politie heeft donderdagavond op de Alleenhouderstraat omstreeks 20.00 uur een 29-jarige Tilburger aangehouden die in de ouderlijke woning zijn moeder en zus bedreigd had. De verdachte werd in verzekering gesteld. De moeder van de verdachte, een 50-jarige Tilburgse deed aangifte en klacht tegen haar zoon. Zij verklaarde dat zij haar zoon gisteravond binnen gelaten had. Hij kwam fotos ophalen en kreeg wat te eten. Er ontstond ruzie waarbij hij op een steeds dreigendere toon met zijn zus sprak. Hij weigerde de woning te verlaten. Uiteindelijk liep hij naar buiten en bleef voor de deur staan schreeuwen dat hij zijn moeder en zus af zou maken. Ook vernielde hij twee bloempotten.

Twee rijders onder invloed aangehouden in Oisterwijk, één in Tilburg

TILBURG / OISTERWIJK: De politie heeft vannacht drie bestuurders betrapt op het rijden onder invloed. Bij een alcoholcontrole op vier plaatsen in Tilburg moesten 224 bestuurders blazen. Van hen bleek niemand onder invloed van alcohol te zijn.

OISTERWIJK: In Oisterwijk werd vannacht op de Sportlaan wel een 48-jarige Oisterwijker betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 290 ugl. Een 36-jarige Oisterwijker werd vannacht omstreeks 03.20 uur eveneens op de Beneluxstraat betrapt op het rijden onder invloed. Agenten controleerden de auto omdat deze aan de voorzijde niet voorzien was van een kentekenplaats. De verdachte reageerde aanvankelijk niet op een stopteken. Pas toen hij zijn auto op de Beneluxtraat parkeerde, konden agenten met de controle aanvangen. Hij had zijn rijbewijs niet bij zich. Hij blies maar liefst 805 ugl. Het wettelijk toegestane maximum is 220 ugl. Het rijbewijs van deze bestuurder is ingevorderd.

TILBURG: Op de Ringbaan Zuid werd omstreeks 21.30 uur een 62-jarige Tilburger aangehouden ter zake het rijden onder invloed. De man blies 995 ugl. Hij was met zijn auto op de Ringbaan Zuid tegen een voor hem rijdende auto gereden toen die stopte voor het rode verkeerslicht. Hij had naar eigen zeggen tien glazen bier gedronken voordat hij in de auto was gestapt. Zijn rijbewijs is ingenomen.

De politie heeft donderdagavond op vier locaties in de stad Tilburg een alcoholcontrole gehouden. Er werd eerst gecontroleerd op de Goirkestraat, daarna op de Ringbaan Noord, gevolgd door het Wilhelminapark. De laatste controleplaats was op het NS-Plein. Er moesten 224 bestuurders blazen. Daarvan had geen enkele bestuurder teveel gedronken. Wel werd er bekeurd voor het niet handsfree bellen en voor het rijden zonder rijbewijs op een bromfiets. Voor enkele lichte verkeersovertredingen zoals het niet bij hebben van een rijbewijs werd alleen een gewaarschuwd.

Auteur: Willem van Hooijdonk