Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305


Datum: 4 januari 2008

(
Noordwijkerhout Tweede verdachte in onderzoek naar dode Pool aangehouden
Politie Hollands Midden heeft een tweede verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van een 43 jarige Poolse inwoner van Noordwijkerhout. Op 25 augustus werd het slachtoffer dood aangetroffen in een pand aan de Zeestraat in Noordwijkerhout.

De verdachte, een 41 jarige Oekraïner, werd eind oktober op verzoek van de officier van justitie aangehouden in Italië. Hij is vandaag middels een internationaal uitleveringsverdrag uitgeleverd aan Nederland en overgedragen aan het rechercheteam van Politie Hollands Midden. Na onderzoek was de politie al vrij snel achter de identiteit van deze verdachte, maar deze verdachte was toen reeds naar het buitenland gevlucht. Eerder al hield Politie Hollands Midden in België een 29 jarige Oekraïner aan, eveneens op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de 43 jarige Poolse man. Op 10 januari staat voor deze verdachte een eerste pro forma zitting gepland.

In verband met de gewelddadige dood van de Poolse man heeft de politie een Team Grootschalige Opsporing (TGO) opgericht. Het TGO-team kwam de verdachten op het spoor door uitgebreid buurtonderzoek en technisch onderzoek in de woning. Het team, bestaande uit 20 rechercheurs, heeft veel getuigen en betrokkenen gehoord over de ware toedracht van het incident. Dat heeft uiteindelijk geleid tot de aanhouding van de twee verdachten, die tot stand kwamen in goede samenwerking met de Belgische en Italiaanse politie.

Reeuwijk Onderzoek naar vernielingen jaarwisseling, getuigen gezocht

De politie doet onderzoek naar de vernielingen tijdens de jaarwisseling. Rond middernacht brandde een auto op de Van Staverenstraat door nog onbekende oorzaak geheel uit. Op de kruising Van Staverenstraat/ Van Heuven Goedhartstraat nabij het gedoogvuur vernielden een groep van ongeveer 20 jongeren vernielingen aan de bibliotheek van het dorp. Acht ruiten sneuvelden. De jongeren gooiden ook stenen naar politiemensen. Met assistentie van agenten uit Gouda werd de groep uiteengedreven en de kruising weer vrijgemaakt. De brandweer bluste het vuur. De politie is naar aanleiding van de misdragingen een onderzoek gestart en vraagt getuigen die nog niet in contact zijn geweest met de politie zich te melden. Getuigen kunnen bellen naar het algemene politienummer 0900-8844, maar indien zij anoniem wensen te blijven kunnen zij ook Meld Misdaad Anoniem bellen via 0800-7000.

--- einde berichten ---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326