ProRail

Persbericht

04-01-2008

Prijsvraag naam Sloelijn-viaduct bij Arnemuiden

De aanleg van de nieuwe Sloelijn is in volle gang. De spoorlijn verbindt het Sloegebied met de Zeeuwse lijn. Vanaf oktober 2008 zullen de eerste goederentreinen over de lijn rijden. Het viaduct over de A58 bij Arnemuiden is een belangrijk viaduct van de nieuwe Sloelijn. Daarom wil ProRail dit viaduct een naam geven, op de website www.sloelijn.nl staat de prijsvraag en kan iedereen suggesties inzenden.

Het spoorviaduct gaat over één van de hoofdaderen van het wegennet van Zeeland heen. Dagelijks rijden er dus veel automobilisten onder dit viaduct met zijn bijzondere vormgeving door. Dit was voor ProRail aanleiding om aan het viaduct een bijzondere status toe te kennen en er een naam aan te geven. ProRail wil de omgeving hierbij een rol geven.

Inzendingen

Suggesties met motivatie voor een naam kunnen vóór 1 maart 2008 worden gestuurd naar het Informatiepunt Sloelijn. Per e-mail naar info@sloelijn.nl of per post naar Informatiepunt âOptimalisatie Railontsluiting Sloeâ, Postbus 300, 4330 AH in Middelburg.

Commissie kiest winnaar

Uiteindelijk bepaalt een commissie de winnende inzending. De commissie bestaat, naast vertegenwoordigers van ProRail, uit de heer van der Hart, directeur Zeeland Seaports, de heer Poppelaars, gedeputeerde van de Provincie Zeeland, de heer Buis, directeur Westerscheldetunnel, de heer van der Zaag, burgemeester van de gemeente Goes, de heer Schouwenaar, burgemeester van de gemeente Middelburg, de heer Gelok, burgemeester van de gemeente Borsele en de heer Heijdens, hoofd wegendistrict Rijkswaterstaat Zeeland.

De winnende naam wordt vereeuwigd op het spoorviaduct. In het voorjaar van 2008 wordt de nieuwe officiële naam onthuld. Onder de inzenders wordt het boek âDe mooiste treinreizenâ met prachtige fotoâs van Martin Kers verloot.