AutoRai

Nieuwe motor en restyling Citroën C8

(1/4/2008)
Na Citroënsâ succesvolle uitbreiding van het MPV gamma met de Grand C4 Picasso en de C4 Picasso gaat de Franse fabrikant verder op de ingeslagen vernieuwende weg met een restyling voor de Citroën C8. Daarnaast is de auto nu ook leverbaar met een 173 pk sterke 2.2 HDiF motor in combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak. In maart volgt de zestraps automatische transmissie.

Om de overeenkomsten met de andere modellen te versterken zijn de chevrons op de voor- en achterkant van de C8 duidelijker aanwezig. Verder hebben de voorbumper en grille een restyling ondergaan en zijn twee kleuren toegevoegd aan de optielijst. Hierbij gaat het om de kleuren Icare (bekend van de Citroën C4 Picasso) en Gris Rossini. Gris Fer is niet langer leverbaar.

Het interieur is ook op een aantal punten aangepast. De deurpanelen, het tapijt en de bovenzijde van het dashboard zijn met andere materialen afgewerkt, met een betere kwaliteitsbeleving als resultaat. Er zijn ook enkele uitrustingswijzigingen, zoals nieuw 16â lichtmetaal âIsphahanâ en parkeersensoren vóór op de Ligne Ambiance Luxe en Exclusive versies.

Vanaf heden is de Citroën C8 leverbaar met de 173 pk sterke 2.2 HDiF motor in combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak. Door het gebruik van een dubbele turbo en een vernieuwd verbrandingssysteem wordt de emissie met 30% gereduceerd. De motor verbruikt gemiddeld slechts 7,2 liter per 100 kilometer tegen een CO2-uitstoot van 191 g/km en is standaard voorzien van een roetfilter (FAP). De motor, al bekend van de Citroën C5 en C6, wordt geleverd in combinatie met de zeer complete Exclusive uitvoering met standaard onder meer NaviDrive RT3 met 30 GB harddisk, parkeersensoren voor en achter en Xenonverlichting.

De Citroën C8 is leverbaar vanaf ⬠33.975,- incl. BTW/BPM voor de 2.0 16V Ligne Prestige, de nieuwe 2.2 HDiF Exclusive zal ⬠51.825,- incl.BTW/BPM gaan kosten.