Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2070807520

Vragen van het lid Ouwehand (PvdD) aan de ministers van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over het doodknuppelen van een konijn voor de klas. (Ingezonden 3 januari 2008)


1
Kent u het bericht "Docent knuppelt konijn dood voor klas"? 1)


2
Bent u van mening dat leerlingen van (dierverzorgings)opleidingen in het voortgezet onderwijs moeten worden onderwezen in het doden van dieren? Zo ja, waarom en om welke dieren kan het zoal gaan? Zo neen, kunt u dit toelichten?


3
Is het waar dat het doodknuppelen van konijnen en andere dieren 'gebruikelijk' is dierfokkerijen en dierenspeciaalzaken? Zo neen, kunt u dit toelichten?


4
Hoe verhoudt praktijkonderwijs ten aanzien van het doden van dieren zich tot artikel 4, lid 1 van het Besluit doden van dieren?


5
Op welke wijze draagt u zorg voor de naleving van artikel 4, lid 1 van het Besluit doden van dieren in het algemeen en in het onderwijs en in de dierenhandel in het bijzonder?


6
Kunt u aangeven of, en zo ja op welke wijze, binnen het `groene' onderwijs wordt stilgestaan bij de positie en de rechten van het dier? Acht u dit voldoende? Zo ja, kunt u dit toelichten? Zo neen, bent u bereid ethische reflectie op het houden en doden van dieren onderdeel te laten uitmaken van het `groene' onderwijs?


1) http://www.ad.nl/rotterdam/drechtsteden/article1914280.ece#reactie