Gemeente Westervoort

Actueel > (Pers)berichten

Zilveren award Nu we er toch zijn van Eddy Zoey voor Westervoort

Westervoort, 4 januari 2008

Televisieprogramma Nu we er toch zijn van Eddy Zoey bezoekt Westervoort

Donderdagmorgen 3 januari is aan burgemeester Geukers de zilveren award uitgereikt door het team van het televisieprogramma Nu we er toch zijn met Eddy Zoey van BNN.

Het concept van het programma is dat het team met Eddy Zoey, een geluidsman en een cameraman een stad of dorp twee dagen, inclusief een nacht bezoekt zonder eten, drinken of slaapplaats. Het team belt bij willekeurige inwoners aan om gedurende die dagen een kopje koffie, een broodje kaas, een biertje warm eten of een slaapplek te krijgen. Naar het aantal keren ja of nee dat ze ontvangen wordt bepaald of de gemeente een zwarte, zilveren of gouden award krijgt uitgereikt. Om een gouden award te mogen ontvangen mag geen enkele inwoner nee zeggen. In Westervoort had een enkeling nee gezegd, waardoor we, zoals Eddy Zoey zei: een dikke zilveren award krijgen.

Samen met burgemeester Geukers is de plaquette aan de voorzijde van het gemeentehuis bevestigd, waarbij Eddy Zoey de burgemeester eerst nog moest vertellen dat het een officiele handeling was en dus de burgemeestersketting omgehangen moest worden.

De reeks Nu we er toch zijn start op dinsdag 8 januari en is te zien op Nederland 3 van 21.30 uur tot 21.55 uur. Westervoort is gepland op 22 januari.

Gemeente Westervoort, Dorpsplein 1, Postadres: Postbus 40 (6930 AA); T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl